Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Το ISIL απειλεί την Τουρκία με αντίποινα αν δεν ανοίξει τα νερά του Ευφράτη.Η είδηση όμως δεν είναι εκεί.Είναι στο ότι η Τουρκία υλοποίησε την "επί χρόνια σχεδιαζόμενη Μεγα-απειλή της".Να "κόβει τα Νερά του Ευφράτη" όποτε το επιθυμεί.Και βρήκε την ιδανική ευκαιρία να εγκαινιάσει την απειλή της.Μετά απ' αυτό, όλη η Μ.Ανατολή μάλλον "πήρε το μήνυμα".Η Μεγα-ανάφλεξη είναι κοντά.

Η "ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ" ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΘΡΕΨΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ISIL προς Τουρκία: «Ανοίξτε το φράγμα του Ευφράτη αλλιώς θα έρθουμε στην Πόλη» [vid]
Σε ένα βίντεο - ντοκιμαντέρ για το ισλαμικό «χαλιφάτο» στο Ιράκ και την Συρία, οι σουνίτες ισλαμιστές-πράκτορες απειλούν ότι θα καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη ως αντίποινα επειδή η Τουρκία σταμάτησε την ροή υδάτων από το φράγμα Ατατούρκ στον Ευφράτη ποταμό.
Πρόκειται, εξάλλου για την μοναδική κίνηση που έχει κάνει η Τουρκία ενάντια στους δολοφόνους του ISIL.
Στο βίντεο ο τζιχαντιστής απειλεί την Τουρκία να ανοίξει και πάλι την ροή αλλιώς θα πάνε εισβάλουν στην Τουρκία ως την Κωνσταντινούπολη και να ανοίξουν την ροή από εκεί.
H Toυρκία εξόπλισε και χρηματοδότησε το ISIL για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως φαίνεται ότι εξέθρεψε μια "Λερναία Ύδρα" την οποία δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να ελέγχει. Σίγουρα ο τακτικός τουρκικός Στρατός είναι πολύ ισχυρός για τα "δόντια" των ισλαμιστών, όμως οργανώσεις αυτού του τύπου ζουν και αναπνέουν εντός της κοινωνίας σαν "καρκίνωμα".
Σημειώνεται η προ μηνός αποκλειστική φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το defencenet.gr λίγο έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας με σημαία του ISIL αναρτημένη έξω από υποσταθμό της ΔΕΗ.