Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε κυανόκρανους στα Υψίπεδα του Γκολάν (Λες και κάνουν "επίτηδες" την μία "ανορθόδοξη μα*ακία μετά την άλλη, με σκοπό να προκαλέσουν την επέμβαση της Δύσης - βλ. Αγγλοσαξόνων. Είναι ασφαλές πλέον ν' αρχίσουν τα στοιχήματα για το ποιά θα είναι η επόμενη "μα&ακία της ISIS)

Ανταλλαγή πυρών

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε κυανόκρανους στα Υψίπεδα του Γκολάν

Μανίλα, Φιλιππίνες


Επίθεση από τζιχαντιστές δέχθηκαν το Σάββατο κυανόκρανοι από τις Φιλιππίνες που είναι εγκλωβισμένοι στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

Τουλάχιστον 70 κυανόκρανοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε δύο τοποθεσίες στο Γκολάν.
Μία ομάδα κυανόκρανων βρέθηκε αντιμέτωπη με μία επίθεση από σύρους αντάρτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένοπλοι του Μετώπου Αλ Νόσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν απώλειες ανάμεσα στους περίπου 40 κυανόκρανους από τις Φιλιππίνες που δέχθηκαν την επίθεση το Σάββατο.


Μία δεύτερη ομάδα κατάφερε να απομακρυνθεί από τις θέσεις της, τις οποίες είχε περικυκλώσει το Μέτωπο Αλ Νόσρα.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μερικές μέρες μετά την κατάληψη συνοριακής βάσης στην Αλ Κουνέιτρα, που βρίσκεται ανάμεσα στη Συρία και στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και την αιχμαλωσία 44 κυανόκρανων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNDOF). 

Ο ΟΗΕ προσπαθεί να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, με καταγωγή από τα νησιά Φίτζι.
Τα Ηνωμένα Έθνη παραδέχονται ότι η κατάσταση των κυανόκρανων είναι «πολύ ρευστή» και δηλώνουν ότι οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι στόχος τους είναι να τους μεταφέρουν από το σημείο της μάχης σε ασφαλή περιοχή.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών θεωρούνται κρίσιμες, καθώς οι τζιχαντιστές κινούνται προς το Νότο, διεκδικώντας μεγαλύτερο έλεγχο της περιοχής προς τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και τα σύνορα με την Ιορδανία, και μάλιστα σε μια απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από τη Δαμασκό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό