Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Το «ρωσικό ΝΑΤΟ» είναι έτοιμο για μια «επιχείρηση διατήρησης της ειρήνης» (εκ των οποίων κρατών-μελών τα δύο στα έξι ανήκουν ταυτόχρονα στην Σύνοδο Τουρκόφωνων Κρατών.Θα εμπλακούν δηλαδή με τη "Νατοϊκή μαμά-Τουρκία";Μάλλον όχι.Πιο πιθανό είναι να πάνε ενάντια στους Ρώσους με τους τουρκόφωνους Τάταρους ή/και τους Τσετσένους της νέας ISIS που σύντομα μάλλον θα στήσουν στον Καύκασο οι Δυτικοί.Όσο για την Αρμενία, το φλερτάκι με το ΝΑΤΟ άραγε κόπηκε ποτέ;)Οι δυνάμεις του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ODKB), της στρατιωτικής συμμαχίας των πρώην σοβιετικών χωρών υπό τη Ρωσία, είναι έτοιμες «για κάθε επιχείρηση διατήρησης της ειρήνης» ακόμη και στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του οργανισμού.


Οι δυνάμεις του ODKB, το αντίστοιχο ενός ρωσικού ΝΑΤΟ, «είναι έτοιμες να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε επιχείρηση διατήρησης της ειρήνης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Νικολάι Μπορντιούτζα στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο οι δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης του ODKB να επέμβουν στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, ο ίδιος απάντησε: «Οι δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης μπορούν να αναπτυχθούν στο έδαφος των χωρών μελών και πέρα από αυτό».

Στον ODKB συμμετέχουν η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ