Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Με τόση υποκρισία δεν μπορείς παρά να νοιώσεις ηλίθιος.Για να το κάνουν αυτό, δεν μπορεί, ηλίθιο θα σε θεωρούν: "Ξύπνησε" (δήθεν) ο Κάμερον και βλέπει την ISIS ως τη μεγαλύτερη απειλή.


Οι άνθρωποι που εξέθρεψαν την τρομοκρατία στη Συρία, με την υποστήριξη των ισλαμιστών εναντίον του καθεστώτος του Bashar Al Assad  τώρα θυμήθηκαν ότι οι «ακτιβιστές» που υποστήριζαν είναι η μεγαλύτερη απειλή! ΄

Όταν ο Πουτιν προειδοποιούσε στις 17 Ιουνίου του 2013 τον απίθανο αυτό τύπο που λέγεται Ντέιβιντ Κάμερον να μην εξοπλίζουν αυτούς που τρώνε τα όργανα νεκρών ανθρώπων τότε ο Βρετανός πρωθυπουργός κοιτούσε αλλού κάνοντας τον αφελή.


Τώρα διαπίστωσε το μέγεθος της… απρονοησίας του  λέγοντας πως τρομοκρατία «δεν είναι καινούργιο πρόβλημα στη Βρετανία ωστόσο, με το Ισλαμικό Κράτος, είμαστε αντιμέτωποι με τη σοβαρότερη απειλή που έχουμε γνωρίσει ποτέ» λίγη ώρα αφού η Βρετανία αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε διεθνές επίπεδο στο «σοβαρό», το δεύτερο υψηλότερο στη σχετική κλίμακα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ISIS ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να θεσπίσει νέες προτάσεις νόμων, που θα δυσκολεύουν τους Βρετανούς υπηκόους να ταξιδεύουν στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών εξτρεμιστών και θα διευκολύνουν την κατάσχεση διαβατηρίων ή ακόμη και την αφαίρεση της υπηκοότητας.


Ο Κάμερον ανέφερε ότι θα εξηγήσει λεπτομερώς τα σχέδιά του κυρίως για την κατάσχεση των διαβατηρίων στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα.


«Θα κάνω μία ανακοίνωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα. Αυτή θα περιλαμβάνει περαιτέρω βήματα με στόχο να εμποδίζουμε τα πρόσωπα να ταξιδεύουν, με τη βοήθεια μιας νέας νομοθεσίας που θα κάνει ευκολότερη τη διαδικασία κατάσχεσης των διαβατηρίων των πολιτών».


Ο Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε μάλιστα τα επίσημα στοιχεία που κάνουν λόγο για «τουλάχιστον 500 Βρετανούς που έχουν φύγει για τη Συρία και ενδεχομένως για το Ιράκ» προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν πειράζει. Περαστικά…

http://www.defencenet.gr/