Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ:ΜΑΖΙΚΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΝΕΑΡΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ...

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

 Διακεκριμένος ισλαμολόγος στη Γαλλία συριακής καταγωγής καταγγέλει ότι οι εναπομείναντες χριστιανοί της Μοσούλης υποβάλονται σε μαζική περιτομή.

Tην ίδια στιγμή ο Anis Hanna ένας γαλλο-ιρακινός ιερέας καταγγέλει : “Oι γυναίκες υποβάλονται σε κλειτοριδοκτομή στη Μοσούλη. Γυναίκες ηλικίας 16 έως 46 είναι ιδιοκτησία των τζιχαντιστών.” (Libetation 13.08.14)

« Oι χριστιανοί του Ιράκ όπως κι αυτοί της Συρίας πληρώνουν το πιο σκληρό τίμημα…όπου επικρατεί ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός και η πομπή του,αυτή των σφαγών, των κλειτοριδοκτομών, των γάμων εξαναγκασμού… » (chretiente.info 10/08/14)

Oι καταγγελίες αυτές βρίσκονται στον αντίποδα προσπάθειας που καταβάλει τις τελευταίες ημέρες μερίδα του δυτικού τύπου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την επιβεβλημένη μαζική κλειτοριδοκτομή που διέταξε το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη.

dimpenews

http://sdsakis10.blogspot.gr