Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Έρχεται "ενεργειακό κραχ": Η ΔΕΠΑ «φουλάρει» τις αποθήκες με LNG και καταρτίζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Με δεδομένη την υψηλή ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από την Ρωσία, το ενδεχόμενο μιας σοβαρής διαταραχής της ροής του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 
Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η χώρα μας εισάγει το 65-70% των αναγκών της ετησίως από τη Ρωσία μέσω του δικτύου αγωγών της Ουκρανίας, καθώς και το 70% του αργού που διυλίζουν οι ΕΛΠΕ και Motor Oil στις εγκαταστάσεις τους.

Σε περίπτωση μείωσης της παροχής αερίου από την Ουκρανία ή και απευθείας από τη Ρωσία, σενάριο που μπορεί να χαρακτηριζόταν ακραίο αλλά πλέον θεωρείται από πολλούς αναλυτές πιθανό, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στον εφοδιασμό της αγοράς με φυσικό αέριο αλλά και με ηλεκτρική ενέργεια, αφού η παραγωγή της στηρίζεται σε ποσοστό 25% στο αέριο. 
Το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, καταρτίζει αυτή την περίοδο μελέτη κινδύνου από πιθανή διαταραχή της ροής του αερίου τον χειμώνα με στόχο να ληφθούν προληπτικά μέτρα. 
Η ΔΕΠΑ έχει ήδη «φουλάρει» τις αποθήκες της Ρεβυθούσας με LNG, μέτρο που μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία της χώρας σε αέριο, σε περίπτωση διακοπής του ρώσικου, για διάστημα ενός μήνα.
Σε περίπτωση που η κρίση έχει μεγαλύτερη διάρκεια, θα εφαρμοστεί σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, το οποίο προβλέπει σε πρώτη φάση την περικοπή κατανάλωσης των μονάδων αερίου και στη συνέχεια των ενεργοβόρων βιομηχανιών. 
Για την ομαλή τροφοδοσία της χώρας σε ηλεκτρισμό, το σχέδιο προβλέπει αύξηση εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και απαγόρευση παράλληλα των εξαγωγών, αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής και προγραμματισμένες περικοπές ρεύματος. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://koukfamily.blogspot.gr/