Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Ποιό έχει πιό πολλά μικρόβια;Η λεκάνη του WC ή το...πληκτρολόγιο του laptop;

Πόσο καθαρό είναι το tablet σας; Δεν θέλετε να ξέρετε…

Πόσο καθαρό είναι το tablet σας; Δεν θέλετε να ξέρετε…
Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα γύρω μας κρύβουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας. Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας, απειλούν σοβαρά την υγεία σας.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έκανε η εταιρεία Which? βρέθηκε ότι η συσκευή που ενδεχομένως δεν φεύγει από τα χέρια σας ούτε λεπτό κατά τη διάρκεια της μέρας σας, μπορεί να έχει ακόμα και 300 φορές περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας στο σπίτι σας!

Οι επιστήμονες πήραν δείγμα από συνολικά 30 πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητά τηλέφωνα (smartphones) και ταμπλέτες (tablets).
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μία ταμπλέτα είχε 600 μονάδες του βακτηρίου του σταφυλόκοκκου, την ώρα που το καπάκι της τουαλέτας έχει περίπου 20 μονάδες!
Στα κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν περίπου 140 μονάδες και στο πληκτρολόγιο πάνω από 480.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριθμός και η ποικιλία των βακτηρίων στις συσκευές αυτές μπορεί να προκαλέσουν έμετο, διάρροια, ακόμα και πολύ πιο σοβαρές ασθένειες όπως σαλμονέλα και μόλυνση από το βακτήριο e.coli.