Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 10 πιο διεφθαρμένες χώρες ("συμπτωματικά" οι 9 στις 10 είναι ισλαμικές...ταυτόχρονα βιώνουν συνθήκες πολέμου...ο Χάντιγκτον είχε σημειώσει πως: στους περισσότερους πόλεμους στον πλανήτη εμπλέκεται το Ισλάμ...πως άραγε να συνδέονται όλα αυτά μαζί;))...

Οι 10 πιο διεφθαρμένες χώρες
Η Διεθνής Διαφάνεια είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ασχολείται με την καταπολέμηση της διαφθοράς στον κόσμο.

Αυτό συμπεριλαμβάνει, χωρίς να περιορίζεται μόνο, τη διαφθορά στην πολιτική.

Ο οργανισμός είναι ευρύτερα γνωστός για τη σύνταξη, από το 1995 του ετήσιου Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά (Corruptions Perceptions Index - CPI), ενός συγκριτικού καταλόγου για τη διαφθορά παγκοσμίως.
Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται και οι 177 χώρες του κόσμου, αλλά ποιες βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα;

1. Σομαλία
2. Βόρεια Κορέα
3. Αφγανιστάν
4. Σουδάν
5. Νότιο Σουδάν
6. Λιβύη
7. Ιράκ
8. Ουζμπεκιστάν
9. Τουρκμενιστάν
10. Συρία
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 97η θέση.

 Enikos.grhttp://www.top7news.gr