Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Θεός ή απόταξη», το δίλημμα που θέτουν οι ΗΠΑ σε άθεο πιλότο (Η ΝΤΠ μετατρέπει/ωθεί τον υπόλοιπο κόσμο σε "άθεο"...το παράξενο είναι πως από τον Νοέμβριο του 2013 δεν δέχεται στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ άθεους πιλότους! Τι διάολο πονηρό παίζει στην Νέα Περσέπολη της Νέας Βαβυλώνας;Τι "πονηρό" απεργάζονται οι "Νέοι Χαλδαίοι Μάγοι" του Μεγάλου Ιερατείου της ΝΤΠ;)

Διορία μέχρι τον Νοέμβριο

«Θεός ή απόταξη», το δίλημμα που θέτουν οι ΗΠΑ σε άθεο πιλότο

Νεβάδα


«Θεός ή απόταξη».

Ενώπιον αυτού του διλήμματος βρίσκεται νεαρός πιλότος που ζητά την ένταξή του στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η διοίκηση τού διαμήνυσε ότι δεν θα γίνει δεκτός και θα αποταχθεί εάν δεν λάβει θρησκευτικό όρκο χρησιμοποιώντας τη φράση «so help me God».


Ο πιλότος, ο οποίος δηλώνει άθεος μετά την αποφοίτησή του τον περασμένο μήνα είδε την αίτησή του για ένταξη στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας να απορρίπτεται λόγω της άρνησής του να ορκιστεί.


Είναι πλέον έτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον του στρατού, όπως δήλωσε η δικηγόρος του. «Δεν έχουμε λάβει απάντηση από την Πολεμική Αεροπορία στο αίτημά μας. Δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία να καταλήξουμε σε φιλική συμφωνία» είπε η Μόνικα Μίλερ δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει αναλάβει την υπόθεση του πιλότου.


Όπως είπε ο πιλότος το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά υπηρετεί στη βάση Creech Air Force στη Νεβάδα, θα αναγκαστεί να μηνύσει την κυβέρνηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εάν δεν του επιτραπεί να δώσει κοσμικό όρκο.


Στο παρελθόν, οι πιλότοι μπορούσαν να επιλέξουν μια εναλλακτική πρόταση, όμως αυτό άλλαξε τον Οκτώβριο του 2013.

Όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία ο εκπρόσωπός της απλώς δήλωσε ότι ο πιλότος είχε προθεσμία έως τον Νοέμβριο για να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο, αναφέροντας πάντως ότι ζητήθηκε η «γραπτή νομική γνωμοδότηση» από το Πεντάγωνο.