«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Μέσα σε μια δεκαετία εισήλθαν στην Αμερική περισσότεροι Αφρικανοί από όσους ήλθαν τα 300 χρόνια του δουλεμπορίου (πόσο μακριά είναι άραγε ο Νέος Εμφύλιος - τρόπος του λέγειν - πόλεμος στις ΗΠΑ; Ο περιβόητος "έγχρωμοι εναντίον λευκών" δηλαδή)

Περισσότεροι άνθρωποι από την Αφρική έχουν εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία δεκαετία από εκείνους που εξαναγκάσθηκαν να έρθουν στην Αμερική κατά την διάρκεια του "περισσότερο από τρεις αιώνες δουλεμπορίου."

Σύμφωνα με τους New York Times, «μεταξύ 2000 και 2010, ο αριθμός των νόμιμων αφρικανών μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου διπλασιάστηκε, σε περίπου ένα εκατομμύριο», και «περισσότεροι μαύροι Αφρικανοί έφτασαν σε αυτή τη χώρα με την θέλησή τους από εκείνους που έφεραν στην Βόρεια Αμερική στους περισσότερο από τρεις αιώνες δουλεμπορίου».
Αυτές οι μεγάλες μεταναστεύσεις έχουν αυξήσει τις ανησυχίες σχετικά με την είσοδο των Αφρικανών μεταναστών στην ΗΠΑ, δεδομένου ότι η θανατηφόρα επιδημία του ιού Έμπολα έχει ρημάξει το δυτικό τμήμα της ηπείρου.

Η Νέα Υόρκη είναι "η πατρίδα του μεγαλύτερου ποσοστού" των Αφρικανών μεταναστών και «περίπου το ένα τρίτο των μαύρων Νεοϋορκέζων έχει γεννηθεί στο εξωτερικό, κυρίως στην Καραϊβική». Οι Times σημειώνουν ότι «οι Αφρικανοί αποτελούν περίπου το 4 τοις εκατό του γεννημένου στο εξωτερικό πληθυσμού της πόλης, και το 10 τοις εκατό στο Μπρονξ», και, «μεταξύ 2000-2011 ο γεννημένος στην Αφρική πληθυσμός αυξήθηκε 39 τοις εκατό φτάνοντας τους 128.000». Αλλά άλλοι εκτιμούν ότι ζουν πολύ περισσότεροι στη Νέα Υόρκη και την Αμερική έχοντας μπει στην χώρα παράνομα.

Η Kim Nichols, εκτελεστική διευθύντρια της Επιτροπής Αφρικανικών Υπηρεσιών, δήλωσε στους Times ότι οι Αφρικανοί μετανάστες «διπλασιάζονται κάθε 10 χρόνια από το 1980», και έχουν, επίσης εγκατασταθεί σε Καλιφόρνια, Φλόριντα, Γεωργία, Illinois, Maryland, Τέξας και Βιρτζίνια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή