«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τι "συγκινητικό"!Πόση ευαισθησία γαμώτο κι εμείς τους κατηγορούμε διαρκώς!Εγκρίθηκε από τη Βουλή - ΝΑΙ κι όμως ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ χωρίς να διστάσουν - Οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ στην Ένωση Τέως Βουλευτών...

Οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ στην Ένωση Τέως Βουλευτών

Αθήνα

Οικονομική ενίσχυση ύψους 30.000 ευρώ ενέκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης προς την Ένωση Τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με την απόφασή του, η οποία αναρτήθηκε στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια», η Ένωση που διατηρούν οι συνταξιούχοι βουλευτές και ευρωβουλευτές θα επιχορηγηθεί με 30.000 ευρώ «για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών».
Είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου της Ένωσης (από 29.8.2014) προς τον κ. Μεϊμαράκη, στην οποία διατυπώνονταν το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης από τη Βουλή το οποίο και απεδέχθη ο κ. Μεϊμαράκης.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές έχουν στο πρόσφατο παρελθόν εγείρει θέμα διεκδίκησης αναδρομικών αυξήσεων των αποδοχών τους βάσει των αντίστοιχων αναδρομικών που έχουν διεκδικήσει οι δικαστικοί, με τους μισθούς των οποίων εναρμονίζεται και το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης (και αντιστοίχως της βουλευτικής σύνταξης).

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, που είχαν προκληθεί από τις προσφυγές στην Δικαιοσύνη πολλών τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, είχαν «φρενάρει» την όλη διαδικασία και αρκετοί εξ αυτών είχαν παραιτηθεί των διεκδικήσεών τους ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.