«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ονειρικό!Δικηγόρος προσέφυγε στο ΣτΕ γιατί καταστρέφεται από την υπερφορολόγηση – «Η Εφορία με αφήνει να ζω με 8,59 ευρώ την ημέρα»...Τα "Όμορφα Όνειρα" όμως "Όμορφα Καίγονται"...Καθώς, όπως όλα τα Όνειρα, "κρατάνε λίγο"...Θα φροντίσουν οι "Πιστοί Φίλοι και Φύλακες των Πολιτικών-Φοροδημίων" (ναι, οι Δικαστές) και θα απορρίψουν πανηγυρικά την προσφυγή του δικηγόρου...περιμένετε μήπως ότι θα γίνει κάτι άλλο;Από που κι ως που;Αν ήθελαν οι δικαστές θα είχαν συντρίψει όλην αυτή την εγκληματική φορομπηχτική πολιτική που έχει στείλει στο θάνατο χιλιάδες πολίτες κι έχει καταστρέψει πολλούς περισσότερους...απλά, με αυτά που κάνουν είναι σαν να λένε στον Πολίτη: "...Μην περιμένετε από εμάς. Πάρτε την τύχη σας στα χέρια σας...Αν θέλετε να επιζήσετε κι εσείς και τα παιδιά σας, Πάρτε το άρθρο 120 ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ...


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε Αθηναίος δικηγόρος και ζητάει να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ του περασμένου έτους που του στάλθηκε, ενώ παράλληλα προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του ιδίου έτους.

Ο δικηγόρος αναφέρει ότι από το ετήσιο εισόδημά του περασμένου έτους, λόγω των αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων που δέχθηκε, του απέμειναν μόνο 3.136, 69 ευρώ και καλείται να ζήσει με 8,59 ευρώ την ημέρα.


Στην προσφυγή του αναλύει τα εισοδήματα του και τις φορολογικές υποχρεώσεις του και σημειώνει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ. Από το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και ΕΝΦΙΑ για το 2014 το ποσό των 8.442,68 ευρώ.

Καλείται να πληρώσει για φόρους 16.440,73 ευρώ. Μετά την πληρωμή των φόρων πρέπει να ζήσει για έναν χρόνο με 3.136,96 ευρώ. Δηλαδή, όπως αναφέρει, πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Υποστηρίζει ότι καταστρέφεται από την υπερφορολόγηση που δέχεται και οδηγείται «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή».

Ακόμα τονίζει ότι η υπερβολική φορολόγηση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας και εξ αυτού του λόγου θεωρεί ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος του 2013 και ΕΝΦΙΑ του 2014 είναι άκυρα ως αντισυνταγματικά.
 

 http://arouraios.gr