Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η επιβίωση του καθεστώτος Άσσαντ είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους Έλληνες,του Ιφικράτη Αμυρά


Τις επόμενες εβδομάδες χρειάζεται πολλή προσοχή η δράση των νατοϊκών συμμάχων στην Συρία. 
Οι δηλώσεις Ομπάμα είναι ξεκάθαρες. Μαζί με την ISIS στην Συρία θέλουν να κτυπήσουν και τον Άσσαντ. "Με πρόσχημα την ISIS θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσσαντ", δήλωσε εχθές ανήσυχος ο Λαβρώφ, ΥΠΕΞ της Ρωσσίας. 
Αν γίνει κάτι τέτοιο και ανατραπεί ο Άσσαντ, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Συρία θα μετατραπεί σε Λιβύη, ενώ Κύπρος και Ελλάδα θα συνορεύουν πια με το Ισλαμικό Χαλιφάτο, έστω και δια θαλάσσης. 
Η ώρα της συγκρούσεως με το Ισλάμ πλησιάζει όλο και ταχύτερα. Ήδη στα νότια θαλάσσια σύνορά μας η Βόρειος Αφρική φλέγεται από ισλαμικά κινήματα. Προς το παρόν η Αίγυπτος δείχνει σταθερότητα αλλά δεν είναι τίποτε σίγουρο. Αν πέσει η Συρία στα χέρια των τζιχαντιστών, ακολουθεί ο Λίβανος, η Ιορδανία, και το Ιράν. 
Η Τουρκία είναι ήδη στα χέρια της Μουσουλμανικής Αδελφότητος. 
Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για αστικό ανταρτοπόλεμο και πόλεμο 4ης γενάς με τους τζιχαντιστές. Η νεοελληνική συνήθεια των προετοιμασιών την τελευταία στιγμή αυτή την φορά θα μας κοστίσει ποταμούς αίματος.
Η επιβίωση του καθεστώτος Άσσαντ είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους Έλληνες. Στην ουσία ο Άσσαντ δίνει σήμερα τον Αγώνα που θα δώσουμε αύριο εμείς. 
Ήδη θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση Ελλήνων με άλλες εθνότητες στην περιοχή ώστε να ανοίξει ένα νέο πολεμικό μέτωπο μέσα στην Τουρκία προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί το καθεστώς Ερντογάν, ώστε να μειωθεί η πίεση των δυτικών συμμάχων πάνω στον Άσσαντ.