Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Για να μην ξεχνάμε ΠΟΙΟΣ ανέλαβε το τιμόνι της Τουρκίας:Ο Νταβούτογλου δικαιολογεί την βία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Ο Νταβούτογλου δικαιολογεί την βία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο δίκτυο NTV δήλωσε πως 

για την βία του Ισλαμικού Κράτους φταίνε αυτοί που έθεσαν στο περιθώριο της κοινωνίας τους Σουνίτες με αποτέλεσμα η συσσώρευση της οργής να οδηγεί σε αυτή την κατάσταση σήμερα.


«Η δομή της ISIS, στον σκληρό της πυρήνα θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά οι πολίτες μπήκαν στις τάξεις της, και υπάρχει σημαντικός αριθμός Τουρκμένων (Τούρκοι του Ιράκ), Σουνίτες και Κούρδοι(;) που τους ακολούθησε.

Και για να το καταλάβουμε, την αντίδραση αυτή την γέννησε η δυσαρέσκεια, η οργή, οι διακρίσεις και οι προσβολές κατά των Σουνιτών».


Ο Νταβούτογλου δηλαδή δικαιολόγησε τα φρικτά εγκλήματα και την γενοκτονία Κούρδων, Ασσυρίων, Γιαζίντι, Χριστιανών αλλά και μουσουλμάνων σιιτών στο βόρειο Ιράκ και την Συρία.


Και μια σημαντική λεπτομέρεια η μουσουλμανική σέχτα που κυβερνά σήμερα την Τουρκία είναι ακραίοι Σουνίτες.


 http://www.tribune.gr/