Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μάγκες οι Κρητικοί!Μπράβο τους!Χάρη στον ξεσηκωμό Πολιτών δεν έχασαν τα σπίτια τους κάποιοι άλλοι στους πλειστηριασμούς...άντε και στην υπόλοιπη Ελλάδα τώρα...όταν βεβαίως λήξει η επίδραση των υπνοστεντόν, λεξοτανίλ, αρντάν, φούντας, κλπ κλπ (που να τρέχεις τώρα στο δικαστήριο με το πλακάτ να ουρλιάζεις και να τρως κλομπιές όταν είσαι "διαρκώς κόκκαλο" και ροχαλίζεις σαν ευχαριστημένη γάτα;)

Ρέθυμνο: Απετράπησαν οι πλειστηριασμοί

Εξι πλειστηριασμοί ακινήτων είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Ρέθυμνο  και τελικά αυτό δε συνέβη επειδή οι συγκεντρωμένοι πολίτες απέτρεψαν για άλλη μία φορά τη διαδικασία, κάτι που δείχνει πως όταν οι πολίτες είναι ενωμένοι τότε μπορούν να καταφέρουν πολλά.
Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που απέτρεψαν κάποιον πλειστηριασμό και όπως δείχνουν τα πράγματα, οι προσπάθειες που γίνονται από τη μεριά των πολιτών πιάνουν τόπο.

Εν τω μεταξύ, αυτή τη φορά υπήρξε έντονη αντιπαράθεση την ώρα ενός πλειστηριασμού αλλά δε σημειώθηκαν επεισόδια λόγω της παρέμβασης της αστυνομίας και των πιο ψύχραιμων από τους συγκεντρωμένους.

 http://elatora.wordpress.com