«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

H Mάχη του “Eλληνα Α/ΓΕΕΘΑ στο ΝΑΤΟ - η πρόταση του Κωσταράκου που άδειασε τους "πονηρούς Ιταλούς":το ΝΑΤΟ να αναλάβει την "απώθηση" των λαθρο σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο...

Πώς ο Κωσταράκος άδειασε τον Ιταλό ΓΕΕΘΑ και η «εντολή των Συμμάχων » για ψήφο στον Τσέχο Στρατηγό Pavel!

veteranosΤο θρίλερ που παίχτηκε στην Λιθουανία  ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή ψηφοφορία διαδικασία  Εκλογής του νέου Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ!

Όμως η ψηφοφορία άδειασε τον μέχρι τότε Ιταλό Αρχηγό ΓΕΕΘα που ήταν το ακλόνητο φαβορί ενώ ο Κωσταράκος έπαιζε για την δεύτερη θέση με τον Τσέχο Στρατηγό να με μην έχει καμιά απολύτως τύχη !

Ένα πολύ σοβαρό γεγονός όμως εκτόξευσε τις μετοχές του Έλληνα Αρχηγού στα ύψη και παραλίγο να κρίνει την μάχη απο τον πρώτο γύρο …Ο Πρόεδρος εκλέγεται με απόλυτη ψηφοφορία !
Το γεγονός έλαβε χώρα πριν από λίγο καιρό και γύρισε όλα τα δεδομένα και δυστυχώς η εκλογή του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής παίχθηκε  …Αλλού !
Σε σύσκεψη των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ιταλός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας με την ανάπτυξη Πολεμικών Πλοίων που θα προστάτευαν την Ιταλία απο τους (λαθροκινητές )που αποβίβαζαν λαθρομετανάστες στα Ιταλικά νησιά !
Η πρόταση φάνηκε να αρέσει στους Αμερικανούς και στους βόρειους Ευρωπαίους  που βγήκαν στο πλευρό της Ιταλίας !
Τότε ζήτησε το λόγο ο Έλληνας Αρχηγός που ζήτησε από το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει το ίδιο για όλες τις Χώρες που έχουν το ίδιο και μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους …Η πρόταση του  Έλληνα Αρχηγού
να αναπτυχθούν πολεμικά του ΝΑΤΟ απο την Ισπανία ώς την Κύπρο αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση και η συμμαχία να έχει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης !
Η πρόταση του Στρατηγού Κωσταράκου έφερε ενθουσιασμό στις Χώρες του Νότου  που αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης  και αμηχανία στην Ιταλία και σε Χώρες Σύμμαχους αποκαλύπτοντας την παγίδα του Ιταλού ΓΕΕΘΑ!
Ο Ιταλός ΓΕΕΘΑ καταποντίστηκε στην πρώτη ψηφοφορία αν και μέχρι τότε ήταν φαβορί  ,αλλά Οι «Σύμμαχοι » που δεν επιθυμούσαν να δουν έναν Έλληνα για πρώτη φορά στην Κορυφή του ΝΑΤΟ και μετά γνωστά προβλήματα στη Περιοχή έδωσαν εντολή να ψηφιστεί ο άχρωμος και χωρίς προσόντα Τσέχος Στρατηγός Pavel  που ψηφίστηκε και από τους Συμμάχους του Ιταλού Α/ΓΕΕΘΑ
Μπορεί να έχασε ο Στρατηγός Κωσταράκος σε μια ψηφοφορία που θυμίζει άλλες ψηφοφορίες …Αλλά μπορεί να είναι υπερήφανος ότι ίσως να ήταν  ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός  υποψήφιος για την Προεδρία της Στρατιωτική Επιτροπής  (Military Committee Chief of Staff Conference)
Οι Τούρκοι που παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό  μετά την πρώτη ψηφοφορία  έσπασαν τα τηλέφωνα  προς την απέναντι όχθη …Αν και οι Αμερικανοί που γνώριζαν τις ικανότητες του Κωσταράκου δεν θα έβαζαν ποτέ πάνω απο τα συμφέροντα τη Αμερικής τις προσωπικές Σχέσεις και Φιλίες !
Υπο τις παρούσε συνθήκες φτάσαμε στο αποτέλεσμα που ήταν :
Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στα πλαίσια της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Ε.Δ. , πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Στρατιωτική Επιτροπής.
Οι Αρχηγοί των Ε.Δ. των Κρατών Μελών του ΝΑΤΟ ψήφισαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ανέδειξαν νέο Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής τον Τσέχο Αρχηγό Στρατηγό Petr Pavel.
    Υποψήφιος για την συγκεκριμένη θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας της επιτροπής, ήταν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ο οποίος πέρασε στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας με τον Τσέχο ομόλογό του..