«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Τούρκοι αρνούνται να χτυπήσουν τους συμμάχους τους -ισλαμιστές του ISIS - επειδή - λένε - κρατάνε τούρκους διπλωμάτες ομήρους.Κοίτα να δεις πόσο "βολικό" τους ήρθε!Το παράξενο δεν είναι που αρνούνται να χτυπήσουν το "παιδί" τους την ISIS.Το παράξενο ήταν όταν στο ΝΑΤΟ μπήκαν στους "πρόθυμους" δίπλα στις ΗΠΑ.Να η ευκαιρία Άσαντ.Δώσε μας όλη τη συνοριακή σου γραμμή με την Τουρκία και χρηματοδότησέ μας μισό εκατομμύριο Έλληνες άποικους να "κατοικήσουν" όλη αυτή τη ζώνη.Κι άσε εμάς τους Έλληνες μετά να περιλάβουμε και την ISIS και την προστασία σου από Τουρκία.Τι θα κάνει μετά το ΝΑΤΟ;Θα βαρέσει Έλληνες;Ή θα τους χρησιμοποιήσει ενάντια στους τζιχαντιστές;Θεωρίες παιγνίων και παραδόξων πιθανοτήτων κάνουμε, ότι θέλουμε λέμε...άλλωστε, οι "παράδοξες επιλογές" θέλουν και "παράδοξους Ηγέτες"...και τέτοιους δεν διαθέτουμε...Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η Τουρκία δεν προτίθεται να δώσει τις στρατιωτικές της βάσεις στο διεθνή συνασπισμό ώστε να ξεκινήσει επιχείρηση κατά των ισλαμιστών του IS. Και πως θα μπορούσε να εμπλακεί στην αποστολη εναντίον των συμμάχων τους από τη στιγμή που τους υποστηρίζει με κάθε μέσο.
«Η Τουρκία δεν θα εμπλακεί σε καμία ένοπλη επιχείρηση, αλλά θα επικεντρωθεί πλήρως στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου αυτή η απόφαση θυμίζει την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει τη χρήση των αεροπορικών βάσεών της στα αμερικανικά στρατεύματα για να εισβάλλουν στο Ιράκ και να επιτεθούν κατά του Σαντάμ Χουσεΐν.
Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία βρίσκεται με δεμένα τα χέρια, καθώς έχει πέσει η ίδια θύμα των εξτρεμιστών, καθώς οι ισλαμιστές κρατούν 49 Τούρκους ομήρους, εκ των οποίων διπλωμάτες και παιδιά που απήχθησαν από τη Μοσούλη στο Ιράκ τον περασμένο Ιούνιο.
«Τα χέρια και τα όπλα μας είναι δεμένα εξαιτίας των ομήρων», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του νέου προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες κύριος υπεύθυνος για την άνθιση του Ισλαμικού Κράτους είναι ο ίδιος ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Το IS γεννήθηκε στη Συρία και από την Αλ Κάιντα. Δυστυχώς, ο σκληρός Άσαντ βρίσκεται πίσω από την αύξηση τέτοιων ομάδων, ειδικά στη Συρία», είχε πει ο Ερντογάν.
Στο μεταξύ, ενώ πληροφορίες θέλουν τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης να έχουν ξεκινήσει τη στρατολόγηση από φτωχές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.