Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό που δεν έκαναν άλλοι, το έκανε η ισλαμιστική (σιϊτική) Χεζμπολάχ:εκπαιδεύει Χριστιανούς Πολιτοφύλακες για ν' αμυνθούν στους χασάπηδες της ISIS!

Η Χεζμπολάχ εκπαιδεύει χριστιανούς για να αντισταθούν στο Ισλαμικό Κράτος


Η σιιτική πολιτοφυλακή του Λιβάνου, γνωστή ως Χεζμπολάχ (Κόμμα του Αλλάχ), έχει αρχίσει να εκπαιδεύει τη χριστιανική νεολαία της χώρας, για μια πιθανή σύγκρουση με τις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής Αλ Μόνιτορ, που μεταφράζει το Βαλκανικό Περισκόπιο, πηγές της Χεζμπολάχ εκτιμούν, ότι ο Λίβανος θα είναι πιθανότατα το επόμενο πεδίο μάχης του πολέμου του Ισλαμικού Κράτους, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο βίαιες τρομοκρατικές οργανώσεις στην νεώτερη ιστορία.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, η κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πεδίο μάχης στον επερχόμενο πόλεμο.

Πηγές της Χεζμπολάχ είπαν στο Αλ Μόνιτορ ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Χεζμπολάχ άνοιξε στρατόπεδα εκπαίδευσης στο χώρο έξω από την πόλη της Μπάαλμπεκ, στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, για να εκπαιδεύσει νέους Λιβανέζους από διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα προετοιμάζοντας έτσι την αντιμετώπιση των ριζοσπαστικών ομάδων.

Η πλειονότητα των εκπαιδευομένων στα στρατόπεδα αυτά είναι σιίτες, ωστόσο οι πρόσφατες πράξεις των τζιχαντιστών εναντίον των χριστιανών της Συρίας και του Ιράκ, έχουν ωθήσει δεκάδες χριστιανούς συμπατριώτες τους να ενωθούν μαζί τους και να αρχίσουν να εκπαιδεύονται.

Μέχρι σήμερα, από την χριστιανική νεολαία που εκπαιδεύονταν, συγκροτήθηκαν «ομάδες προστασίας» σε πόλεις της Συρίας, για να αντισταθούν σε επικείμενες επιθέσεις.

Το ίδιο θα γίνει και το Λίβανο.

Ένας χριστιανός νέος άνδρας, εξήγησε ότι ενώθηκε με την τοπική επιτροπή προστασίας γιατί «αυτά που συνέβησαν στη Μοσούλη, ήταν ένα μήνυμα για όλους τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, να μην περιμένουν έξωθεν βοήθεια, αλλά να βασίζονται στον εαυτό τους για να ζήσουν», γράφει το δημοσίευμα.

 http://www.tribune.gr/