«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κορυφαίας "αποτελεσματικότητας/επικινδυνότητας" τα MMA!Aπειλή για την αστυνομία οι εκπαιδευμένοι στο MMA κακοποιοί!
Η αστυνομία του El Paso κάνει μαθήματα αυτοάμυνας στο προσωπικό της εξαιτίας της δημοτικότητας των μικτών πολεμικών τεχνών, σύμφωνα με αξιωματούχους της  Αστυνομικής Ακαδημίας.

Τα γυμναστήρια στο Ελ Πάσο και σε όλο τον κόσμο διδάσκουν το άθλημα, το οποίο έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα εξαιτίας των αγώνων που μεταδίδονται από την τηλεόραση και από τους pay-per-view αγώνες.
"Τα κακοποιά στοιχεία βλέπουν και μαθαίνουν από τους αγώνες ΜΜΑ", δήλωσε ο Lew Hicks, επικαφαλής της εκπαίδευσης του Αστυνομικού Τμήματος. Ο Hicks έχει 16 χρόνια εμπειρίας, και το σύστημα εκπαίδευσής του χρησιμοποιείται από αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εγκληματίες εκπαιδεύονται στις μικτές πολεμικές τέχνεςκαι  μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι αν είναι σε θέση να ανατρέχουν,να αφοπλίσουν και να παλέψουν με έναν αστυνομικό.

Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Peter Pacillas δήλωσε ότι το Σύστημα Εκπαίδευσης του Hicks εξασφαλίστηκε από την Αστυνομία για τρία χρόνια με κόστος συμβολαίου τα 241.000 δολάρια, τα οποίο πληρώνεται με χρήματα που έχουν κατασχεθεί από πώληση ναρκωτικών.

"Όλοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Pacillas. Κατά την εκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημία, αξιωματικοί με πλαστικά πιστόλια προπονούνται στο χαλί. "Αυτό δεν είναι άθλημα," φώναζει ο Hicks.

"Η ζωή σας είναι σε σοβαρό κίνδυνο. Όποιος νομίζει ότι είναι ΟΚ να βρίσκεται ένας αστυνομικός στο έδαφος, θα πρέπει να ξέρει ότι από τη στιγμή που βρεθεί στο έδαφος  θέτει τη ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο." Ο Hicks δηλώνει ότι το σύστημά του είναι κάτι περισσότερο από εκμάθηση στο πώς να μάχεσαι.


Δηλώνει επίσης ότι θα εξετάσει το πώς οι αστυνομικοί αντιδρούν κάτω από πίεση, καθώς και το πώς να χειρίζονται τους ανθρώπους, και πώς να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη λεκτική επικοινωνία για να εκτονώνουν καταστάσεις.

Η εκπαίδευση διαρκεί τρεις εβδομάδες και περιλαμβάνει ώρες μαθημάτων. Το σύστημα διδάσκει τους αστυνομικούς να αντιμετωπίζουν ένοπλους και άοπλους αντιπάλους, αλλά επίσης έχει και φιλοσοφικές προεκτάσεις.

"Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το πιο ισχυρό πράγμα είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζεις το κοινό με αξιοπρέπεια και σεβασμό», δήλωσε ο Χικς. "Η αστυνομία θα απευθυνθεί στην καλή πλευρά του κάθε ατόμου, στο καλό κομματι της καρδιάς τους."


 Επιμέλεια: Α.Ανδρονικάκης 

http://www.mart-art.gr 

σχετικό:

Η εκπαίδευση στην "Οπλομαχία" (Μαχαίρια/λεπίδες - Κλόμπς/ρόπαλα) στην Ελλάδα (ενδιαφέρον moto: "για να μπορέσεις ν' αμυνθείς απέναντι σε μαχαίρι πρέπει να ξέρεις πρώτα να το χρησιμοποιείς ο ίδιος")

  Η εξέλιξη του ανορθόδοξου πολέμου