Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

«Είμαι 12 ετών και σε ένα μήνα παντρεύομαι» Η πολιτισμένη και comme il faut Νορβηγία αποκτά μια πρωτιά της ντροπής...

«Είμαι 12 ετών και σε ένα μήνα παντρεύομαι»
Η Thea είναι μόλις 12χρονών και σε ένα μήνα θα ντυθεί νύφη. Δυστυχώς όχι για κάποιο παιχνίδι με τις φίλες της, ούτε για αποκριάτικο πάρτυ.

Η Thea θα παντρευτεί τον 37χρονο «αγαπημένο» της και μάλιστα έφτιαξε ένα blog μέσα από το οποίο μοιράζεται καθημερινά τις εμπειρίες των προετοιμασιών αλλά και τις σκέψεις και τα συναισθήματα της.

«Hey! Το όνομά μου είναι Thea και είμαι 12 ετών. Παντρεύομαι σε ένα μήνα!»
με αυτόν τον τρόπο μας καλωσορίζει στο blog του το πρώτο παιδί που παντρεύεται στην Νορβηγία.


Καθημερινά επισκέπτονται το blog χιλιάδες κόσμου με τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης να γίνονται ολοένα και πιο έντονες απέναντι σε αυτόν τον επερχόμενο γάμο.

Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτήν την κινητοποίηση έχει παίξει και η έντονη δραστηριότητα στα social media με χιλιάδες ανθρώπους να αναφέρονται στο θέμα αλλά και να απευθύνονται στην αστυνομία και σε άλλους οργανισμούς για τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών σε μια προσπάθεια να σταματήσουν αυτόν το γάμο, ο οποίος θα τελεστεί στις 11 Οκτωβρίου, ημερομηνία που έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα Μικρών Κοριτσιών.

Η διαφορά είναι πως ο γάμος θα τελεστεί μεν, ψηφιακά δε.

Το blog και η ψεύτικη τελετή δεν είναι παρά μια προσπάθεια κινητοποίησης της κοινής γνώμης για το γεγονός πως 39.000 ανήλικα κορίτσια βρίσκονται στη θέση της Thea κάθε μέρα.

Η προβοκατόρικη αυτή κίνηση που χρησιμοποίησε ένα κορίτσι του δυτικού κόσμου για να σοκάρει, καθώς τα κορίτσια που παντρεύονται βίαια σε μικρή ηλικία και στερούνται της παιδικότητάς τους προέρχονται συνήθως από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Για να υποστηρίξετε όλη αυτήν την προσπάθεια μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην ιστοσελίδα της εκστρατείας stoppbryllupet.no και να κάνετε ένα ποστ στο Facebook ή στο Twitter την ημέρα του γάμου.


ΠΗΓΗ