Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Ψέματα και Μύθοι γύρω από τη «Μάχη με Μαχαίρια» (Μέρος 6ο)
του MarcAnimalMacYoung

Επιμέλεια - Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

συνέχεια από το Μέρος 5ο http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/5_40.html


Μύθος 5: Και τότε εκείνος θα κάτσει ακίνητος και παθητικά ενώ εσείς θα τον "χαρακώνετε".

Ακριβώς όπως στα περιοδικά και στις ασκήσεις προπόνησης.

Αυτό που λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν είναι ότι ένα άγριο αμυντικό (τυχαίο) χτύπημα από ένα χέρι που κρατάει λεπίδα, είναι εξίσου επικίνδυνο και επιβλαβές όσο κι ένα "σκοπούμενο (στοχευμένο) χτύπημα".

Στην πραγματικότητα, συχνά είναι περισσότερο επικίνδυνο λόγω ακριβώς της απρόβλεπτης φύσης του.

Ακόμη κι αν "ξεσκίζετε" στην κυριολεξία τον αντίπαλό σας, οι αμυντικές του κινήσεις μπορούν να σας βλάψουν πολύ άσχημα - ιδίως αν χτυπάει ορμητικά "πέρα δώθε" προσπαθώντας να σταματήσει την επόμενη επίθεσή σας.


 Έχω δει μια σοβαρή υπερβολική έμφαση στην άμυνα πριν από «το μηδενισμό της απόστασης των αντιπάλων" και μια σοβαρή έλλειψη έμφασης μετά απ' αυτό το "κλείσιμο των αποστάσεων" - είτε το ένα είτε το άλλο είδος πλήγματος να σας πετύχει θα σας βλάψει πολύ άσχημα - αν δεν σας σκοτώσει.

Πάνω απ' όλα, να θυμάστε ότι ο αντίπαλος μπορεί να μην έχει καμία μα καμία διάθεση να κάτσει να τον "χαρακώσετε"...

...συνεπώς, μετά τις πρώτες αποτυχημένες του επιθέσεις, ίσως κάνει κάτι διαφορετικό...όπως, να επιτεθεί, ας πούμε, με «αλλιώτικο» τρόπο αυτή τη φορά.

 Ή αν η πρώτη του επίθεση πέτυχε να επιτεθεί ξανά...και ξανά...και ξανά...

Οι Μάχες δεν είναι ποτέ στατικές...

Και η ικανότητά του να κινείται, είναι η ικανότητά του να σας βλάψει...

Και ίσως το κάνει αυτό πριν να έχετε εσείς την ευκαιρία να εφαρμόσετε τις σοφιστικέ και στυλιζαρισμένες "κουλ" κινήσεις σας. Συνιστάται ν’ αρχίσετε από το 1ο Μέρος: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/1_14.html