Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Ο θάνατος του εμποράκου:περαστικά μας...μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας...οι 8 στους 10 καταναλωτές προτιμούν τα "μεγαλοκαταστήματα" αντί το "συνοικιακό μικρομάγαζο"...Το μικρό εμπορικό κατάστημα της γειτονιάς, που πρόσφερε φιλικό περιβάλλον και η εξυπηρέτηση του καταναλωτή γίνεται συνήθως από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, δεν συνιστά πλέον ελκυστική «πρόταση» για τους 8 από τους 10 καταναλωτές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών κατευθύνεται σε μεγάλα και ισχυρά σημεία πώλησης
(πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα κτλ.), που ανήκουν συνήθως σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.
Απλώς, όσα συνέβησαν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 στον κλάδο των σουπερμάρκετ, προφανώς με χρονική υστέρηση αρκετών ετών, επαναλαμβάνονται και σε όλους τους άλλους λιανεμπορικούς κλάδους.

Και η οικονομική ύφεση (προβλήματα ρευστότητας κτλ.) επιταχύνει τη διαδικασία συγκέντρωσης, εντείνοντας τη δραματική οικονομική κατάσταση πολλών μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, οι περισσότερες των οποίων λειτουργούν σε τοπικές αγορές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Στήριξε τα Ελληνικά συνοικιακά Μικρομάγαζα της γειτονιάς.Είναι η τελευταία ελπίδα ΟΛΩΝ μας...

"ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ"..."Φο Μπιζού-Τσάντα-Ρούχο-Αξεσουάρ", Δεκελείας 27, Ν.Χαλκηδόνα - Ν.Φιλαδέλφεια