Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Πρόγραμμα "Πρωτότοκος Γιος" (Παγίδευση/παραποίηση πυρομαχικών και διασπορά τους στον εχθρό)

Είναι αρκετό ένα ή δύο από αυτά τα φυσίγγια να είναι παγιδευμένα, για να διασπείρει τον πανικό την ανησυχία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στους μαχητές που τα χρησιμοποιούν. 

Σχόλιο Γ.Ανεστόπουλος: Όταν αρχές Οκτωβρίου '14 και εξ' αφορμής της έκρηξης του όλμου που σκότωσε στο Βόλο τους άτυχους πεζοναύτες άρχισα να ψάχνω στοιχεία περί "παγιδευμένων πυρομαχικών", όπως είπα και στο σχετικό κείμενο http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/booby-trapped-ammunition.html  δεν έβρισκα τίποτα στο ελληνικό διαδίκτυο. Κι όμως! Υπήρχαν. Απλά, οι μηχανές αναζήτησης δεν τα εμφάνιζαν. Για τον ίδιο λόγο - προφανώς - που ήταν τόσο - εξίσου - δύσκολη η αναζήτησή τους και στο αμερικανικό/διεθνές διαδίκτυο. Τον Ιούλιο του '13, λοιπόν, ο Ανιχνευτής είχε γράψει το παρακάτω εξαίρετο άρθρο. Πέραν της ιστοσελίδας του (Εφημερίδα Ειδικών Δυνάμεων), το αναδημοσίευσαν τότε ΜΟΛΙΣ τρεις ακόμη ιστοσελίδες.Μια εκ των οποίων η δική μου (προφανώς το θυμόμουν ΚΑΙ από εκεί σαν αόριστη σκέψη). Καμία όμως εκ των "μεγάλων και δημοφιλών" αμυντικών θεμάτων ιστοσελίδες.Ένα τόσο κρίσιμο και "βαρύ θέμα".Ήταν ένα χρόνο μετά το σχετικό άρθρο των New York Times και ίσχυε, προφανώς και στην Ελλάδα η "γραμμή συσκότισης" επι του θέματος. Αν είχαν δώσει αποτέλεσμα εκείνες οι αναζητήσεις, το θέμα θα έβγαινε πολύ πιο άνετα και κυρίως θα ήταν ενισχυμένο με το κύρος ενός τόσο καλού, έγκυρου και γενικώς αποδεκτού γνώστη ζητημάτων Ειδικών Δυνάμεων. Ενώ έτσι όπως "έτρεξε" τελικά το θέμα είχα την ευθύνη να το "στηρίξω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ". Οι μηχανές αναζήτησης λοιπόν "δεν έδιναν τίποτε" αρχές Οκτωβρίου '14. Τώρα πια και μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η επιμονή μου να αναδείξω το θέμα, αν μη τι άλλο, οι μηχανές αναζήτησης "ξεκλείδωσαν" - τουλάχιστον - τα σχετικά λεκτικά κλειδιά. Τώρα, εμφανίζουν το παλαιότερο άρθρο και τις ιστοσελίδες που το αναδημοσίευσαν τότε. Παρ' όλα αυτά, οι "μεγάλες ιστοσελίδες" αμυντικών θεμάτων εξακολουθούν να "σφυράνε κλέφτικα" και να αδιαφορούν για ένα τόσο μεγάλο θέμα...
Αντί να το πάρουν και να το αναδείξουν - όπως του αρμόζει...

Αναδημοσιεύω ΞΑΝΑ λοιπόν το παρακάτω. Την πρώτη πρώτη αναφορά και ιστορική περιγραφή επί του βαρύτατου αυτού αμυντικού θέματος (βρώμικος πόλεμος που ίσως τρέχει αυτή τη στιγμή εις βάρος μας - δικό ΜΟΥ το σχόλιο) και που έγινε εκ μέρους του Ανιχνευτή το 2013....

..................................................................
του Ανιχνευτή (από την Εφημερίδα Ειδικών Δυνάμεων, 18 Ιουλίου 2013)

Το πρόγραμμα "Πρωτότοκος Γιος" (Project Eldest Son) ήταν μια συγκεκαλυμμένη επιχείρηση του αμερικανικού Ειδικού Συγκροτήματος Μελετών και Παρατήρησης (US Studies and Observation Group, SOG) κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Αυτό το ειδικό συγκρότημα των ειδικών δυνάμεων, ήταν θα λέγαμε ο προπομπός της διακλαδικότητας των ειδικών επιχειρήσεων που διεξήγαγαν και διεξάγουν έκτοτε οι ΗΠΑ. Μια μυστική διακλαδική μονάδα, αποτελούμενη από Green Berets, Πεζοναύτες και SEALs, εκτελούσε αναγνωρίσεις, προσβολές στόχων, συλλήψεις εχθρικού προσωπικού, απελευθερώσεις αιχμαλώτων, διασώσεις πιλότων, δολιοφθορές και ψυχολογικές επιχειρήσεις.

Στον τομέα των δολιοφθορών, ανέλαβε και έφερε σε πέρας την διασπορά  χιλιάδων παγιδευμένων και νοθευμένων πυρομαχικών, διαφόρων διαμετρημάτων, και διαφόρων όπλων με προτεραιότητα φυσίγγια Καλάσνικοφ, και βλήματα όλμων, παρομοίων με αυτά που είχαν στα χέρια τους οι Βιετκόνγκ. Το πρόγραμμα αυτό πήρε την κωδική ονομασία "Πρωτότοκος Γιος".
Ο στόχος του προγράμματος ήταν να προκαλέσει στον εχθρό δυσπιστία για την ασφάλεια των πυρομαχικών του.  Οι σωματικές βλάβες, και οι θάνατοι που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις πυρομαχικών μέσα στην θαλάμη του όπλου ή στο σωλήνα όλμου, πράγματι έφεραν αποτέλεσμα.
Σε συνδυασμό δε έντεχνης "διαρροής" εμπιστευτικών εγγράφων από Στρατηγείο των Βιετκόνγκ που στην πραγματικότητα ήταν πλαστά, περί ελαττωματικών κινέζικων πυρομαχικών σε αμελητέα ποσότητα, αλλά και  αμερικανικών στρατιωτικών εγγράφων που είχαν εκδοθεί από το Πεντάγωνο, με τα οποία έδιναν (τάχα) οδηγίες στο προσωπικό, περί μη χρησιμοποιήσεως εχθρικών πυρομαχικών και όπλων λόγω κακής κατασκευής, προκάλεσαν πράγματι, μεγάλη σύγχυση στις τάξεις των Βιετκόνγκ, πλην όμως προσωρινή.

Ο "Πρωτότοκος Γιος", εμφανίστηκε πάλι, αυτή τη φορά στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Τα παγιδευμένα πυρομαχικά 7,62 χιλ που χρησιμοποιούνται στα τυφέκια Καλάσνικοφ, είχαν μεγάλη "πέραση"! Απλά, οι Αμερικανοί αφαιρούσαν την πυρίτιδα, από το φυσίγγιο, και στη θέση της έβαζαν τριμμένο σε σκόνη ΤΝΤ ή PETN, με ..λίγη ζάχαρη για διευκόλυνση της ανάφλεξης.

Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό, φτάνει να πω ότι με την τροφοδοσία ενός τέτοιου φυσιγγίου στην θαλάμη του όπλου, μόλις ο επικρουστήρας κτυπήσει το καψύλλιο στον πυθμένα του φυσιγγίου,  προκαλείται έκρηξη της εκρηκτικής ύλης που βρίσκεται μέσα, με αποτέλεσμα να σπάει το όπλο και τα μεταλλικά θραύσματα να τραυματίζουν σοβαρά τον χειριστή του όπλου. Καταστρέφεται όπλο και εξουδετερώνεται ένας αντίπαλος στρατιώτης. Δύο σ' ένα!

Φαντασθείτε το ίδιο πράγμα σε βλήμα όλμου. Μόλις το βλήμα κτυπήσει στον επικρουστήρα του σωλήνα, αντί να καεί το προωθητικό γέμισμα και να εκτιναχτεί το βλήμα, αυτό ανατινάζεται και διαμελίζει τον σωλήνα και μαζί όσους βρίσκονται γύρω απ' αυτόν! Άντε μετά να τους πείσεις τους υπόλοιπους ότι ήταν .."τυχαίο γεγονός μη δυνάμενο να προβλεφθεί"! Τα παρατάνε και αποχωρούν.

Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και η CIA φαίνεται να είχαν μεγάλη συμμετοχή στην υλοποίηση του προγράμματος, στοχεύοντας στην εξουδετέρωση των Ταλιμπάν. Η εξάπλωση των παγιδευμένων πυρομαχικών ήταν τόσο μεγάλη στο Αφγανιστάν, ώστε οι οδηγίες της ISAF, απαγορεύουν μέχρι σήμερα την χρήση πυρομαχικών και τυφεκίων που ανακαλύπτονται σε κρύπτες, είτε από δυτικούς για εκπαίδευση, είτε από τον αφγανικό στρατό ή την αστυνομία. Όλα καταστρέφονται για λόγους ασφαλείας.


Ο τύπος φυσιγγίου 7,62 χιλ x 39 στον οποίο έχουν βρεθεί πολλά παγιδευμένα πυρομαχικά στη Συρία
Τελικά, φτάνουμε και στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία. Εμφανίστηκε πάλι ο "Πρωτότοκος Γιος", αυτή τη φορά όμως από την πλευρά του .. αντιπάλου! Λέγεται δηλαδή, ότι ο κυβερνητικός στρατός, διοχετεύει τέτοια πυρομαχικά προς την πλευρά των ανταρτών για να προκαλεί θύματα και ανασφάλεια μεταξύ των ανταρτών. Οι μαθητές έγιναν καλοί σαν το δάσκαλό τους. Επίσης λέγεται ότι στα παγιδευμένα πυρομαχικά έχουν βάλει το χέρι τους και οι Πέρσες. "Βρώμικα κόλπα"!
Δεν είναι κάτι καινούργιο! Παγιδευμένα πυρομαχικά έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλους τους πολέμους του περασμένου αιώνα.  Πρώτοι διδάξαντες οι Βρετανοί, από πίσω ακολουθούν οι Γερμανοί και τρίτοι και καλύτεροι οι Αμερικανοί. Τώρα, εμφανίζονται και οι Σύριοι ακολουθώντας το ..καλό παράδειγμα!
Δείτε ένα βίντεο σχετικά με τ' αποτελέσματα των παγιδευμένων πυρομαχικών πιέζοντας το σύνδεσμο: Dirty tricks in Syria
Συμπέρασμα και "ηθικό δίδαγμα": Αν θέλεις τα μάτια σου και τα δάκτυλά σου, μη χρησιμοποιείς ποτέ εχθρικά όπλα και πυρομαχικά που βρίσκεις  ...εύκολα, αν δεν ελέγξεις πρώτα την αξιοπιστία τους!


Ανιχνευτής

πηγή: http://tolmwnnika.blogspot.gr/