Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Οι Βόρειοι εκπολιτίζονται ένας ένας...η Δανία μόλις "απαγόρευσε την κτηνοβασία"!!!

Ποιός άραγε να' ναι ο "άνθρωπος" απ'όλους;

«χαλάει τη φήμη της χώρας»


Η κτηνοβασία απαγορεύτηκε στη Δανία – Οίκοι ανοχής με ζώα και η ευρωπαϊκή εμπειρία


Την κτηνοβασία, κοινώς τη σεξουαλική συνεύρεση ανθρώπων με ζώα, απαγόρευσε η Δανία θεσπίζοντας το πρώτο από μια σειρά μέτρων νομικής θωράκισης της προστασίας των ζώων στη χώρα.


Όπως δήλωσε στη δανική εφημερίδα Ekstra Bladet, είπε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Νταν Γιόργκενσεν, το σεξ με τα ζώα «βλάπτει τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό, ενώ δεν είναι δυνατόν το σεξ με ζώα να είναι συναινετικό».

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό για κτηνοβάτες, καθώς η κτηνοβασία απαγορεύεται στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών.

Μάλιστα, έχουν ανοίξει πολλοί οίκοι ανοχής με ζώα όπου οι τουρίστες ικανοποιούν τις ορέξεις τους.Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 76% των Δανών υποστηρίζουν την απαγόρευση της κτηνοβασίας.


Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο της Δανίας το 2015 μαζί με άλλους νόμους προστασίας των ζώων.


—Η ευρωπαϊκή εμπειρία


Στη Βρετανία, η κτηνοβασία απαγορεύθηκε το 1290 κατά τη βασιλεία του Εδουάρδου του 1ου.


Στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία η κτηνοβασία απαγορεύθηκε την τελευταία δεκαετία.


Το 2012, η κυβέρνηση της Ανγκέλα Μέρκελ απαγόρευσε την κτηνοβασία και στη Γερμανία με την αιτιολογία ότι “τα ζώα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για προσωπικές σεξουαλικές δραστηριότητες ούτε να εκδίδονται σε τρίτους για σεξουαλικές δραστηριότητες και να εξαναγκάζονται να λειτουργήσουν με τρόπους που δεν συνάδουν με το είδος τους”.Φέτος την πρακτική απαγόρευσε και η Σουηδία.


Η κτηνοβασία επιτρέπεται ακόμα στη Φινλανδία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.