Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Χουριέτ: Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τζιχαντιστές κι ας μην το παραδέχεται


Το... χαρτί των τζιχαντιστών,  εντός της ελληνικής επικράτειας, ανασύρει η τουρκική Χουριέτ ως μια προσπάθεια να καταδείξει πως η Ελλάδα, ακόμα και αν δεν το παραδέχεται, είναι μέρος του διεθνούς προβλήματος.

Σημειώνει πως η πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου που αρνιόταν ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τους τζιχαντιστές, στην πραγματικότητα έγινε για να μετριάσει τις φήμες ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε πέρασμα τρομοκρατών. Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, είναι γνωστό πως εδώ και 20 χρόνια η Ελλάδα ήταν ένα σημείο από το οποίο περνούσαν πρόσφυγες από την Ασία, την Αφρική και τα Βαλκάνια που ήθελαν να περάσουν στη Συρία και το Ιράκ.
Η Χουριέτ σημειώνει πως ο βασικός αντίλογος για τη βεβαιότητα Βενιζέλου είναι η ίδια η CIA που ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να συνδράμουν με πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις επτά ατόμων με ελληνικές ρίζες που αυτή τη στιγμή μάχονται με τους τζιχαντιστές και για άλλους που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ήρθε και η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζν Ψάκι να επιβεβαιώσει την ισχυρισμό πως από την Ελλάδα έχουν περάσει ξένοι μαχητές που επιθυμούν να περάσουν στη Συρία και το Ιράκ.

Και η Χουριέτ αποφαίνεται: «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι τζιχαντιστές υπάρχουν στην Ελλάδα. Και η κυβέρνησή της έχει υποσχεθεί πως θα συνεργαστεί με τις διεθνείς προσπάθειες για να εξαλείψει το πρόβλημα. Όμως, η Ελλάδα έχει άλλα σημαντικότερα να ασχοληθεί και αυτά έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση που την έχει χτυπήσει. Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Η καλβινιστική λιτότητα που της έχει επιβληθεί έχει μειώσει τη δύναμη της αστυνομία, όπως και την αποτελεσματικότητά της. Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει να συνδιαλλαχτεί με την Τρόικα, δεν μπόρεί να σκεφτεί το Ισλαμικό Κράτος».

Παράλληλα, σημειώνει η Χουριέτ, το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα μεγεθύνεται, αντί να μειώνεται και αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του ΕΛΙΑΜΕΠ. Οι παράνομοι μετανάστες αυξάνονται συνεχώς, όμως και ο αριθμός των νόμιμων μεταναστών που διαμένουν στη χώρα προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Μπορεί, επισήμως, η Ελλάδα να αρνείται πως υπάρχει μέλη των τζιχαντιστών στην Ελλάδα, όμως οι μαύρες σημαίες και τα γκράφιτι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αθήνα από τη στιγμή που η κρίση στη Συρία εντάθηκε. Επιπροσθέτως, τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αστυνομία αναζητεί τα ίχνη 100 περίπου συμπαθούντων των τζιχαντιστών (μετανάστες αραβικής καταγωγής που μένουν στην Ελλάδα) και οι οποίοι βοηθούν τους ομοϊδεάτες τους να περάσουν στη Συρία.

Τέλος, μπορεί η ελληνική αστυνομία να αρνείται πως υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί πως ένας 27χρονος, που πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 2001, όταν ήταν 12 ετών, ζούσε στην Αθήνα μέχρι που αποφάσισε να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

http://www.iefimerida.gr/