Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Ναι..αυτό είναι...Πολιτισμός! ΟΗΕ: ΜΟΝΟ Έξι στους δέκα Αλβανούς δέρνουν καθημερινά τις γυναίκες τους...


Το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη και η αλβανική κυβέρνηση, διοργανώνουν σήμερα ένα εθνικό συνέδριο για την καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο, αφού η βία κατά των γυναικών έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία περίοδο στην Αλβανία.

Σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ, το 53 τοις εκατό της εκατό των γυναικών στην Αλβανία, ζούνε υπό τη συνεχή κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία από το 56 τοις εκατό που ήταν πριν από πέντε χρόνια έχει ανέλθει στο 60 τοις εκατό, αυτό το έτος. Που σημαίνει ότι έξι στις δέκα γυναίκες  στην Αλβανία δέρνονται καθημερινά.
Η μελέτη αναφέρει ότι το 80 τοις εκατό της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιείται κατά τα τρία πρώτα χρόνια του γάμου και αυτό γιατί στην περίπτωση αυτή δηλώνονται, ενώ η πολυετής βία αποκρύπτεται, πιστεύοντας ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, χωρίς να διαλυθεί ο γάμος.

Η ανδρική βία ασκείται κατά πλειονότητα σε γυναίκες εκείνες που έχουν αποκτήσει πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που ασχολούνται με τα οικιακά ή είναι σε αγροτικές περιοχές.

Οι ίδιες οι γυναίκες που υπόκεινται σε ενδοοικογενειακή βία, δήλωσαν ότι τα παιδιά τους ζουν με το φόβο κατά 30 τοις εκατό και ένα ποσοστό 20 τοις εκατό έχουν  τραυματισθεί κατά την άσκηση βίας κατά των μητέρων τους.

Η κλιμάκωση της βίας στην Αλβανία, έχει ωθήσει τα Ηνωμένα Έθνη, λόγω της πρωτοφανούς έξαρσης, να ενεργοποιήσει την κυβέρνηση και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους για τον περιορισμό της, αναφέρει η telegrafi.

--

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο

http://www.echedoros-a.gr/

http://antipliroforisi.blogspot.gr