Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Δέκα χιλιάδες κρούσματα Έμπολα την εβδομάδα στη Δ.Αφρική προβλέπει ο ΠΟΥ (μήπως αυτό λέγεται "ΡΑΓΔΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ";)

Συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού

Δέκα χιλιάδες κρούσματα Έμπολα την εβδομάδα στη Δ.Αφρική προβλέπει ο ΠΟΥ
Σύμφωνα με τον Δρ Αϊλγουορντ, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες καταγράφονται περίπου 1.000 περιπτώσεις κάθε εβδομάδα   
Γενεύη

Με την προειδοποίηση ότι αν η αντίδραση των υγειονομικών αρχών απένταντι στον ιό Έμπολα δεν ενταθεί τις επόμενες 60 ημέρες πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν, ο βοηθός γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Μπρους Αϊλγουορντ, προέβλεψε ότι τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική θα ξεπεράσουν τα 9.000 αυτή την εβδομάδα.

Καθώς, η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται γεωγραφικά σε Γουϊνέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι σε διάστημα δύο μηνών ο ρυθμός μόλυνσης από τον ιό Έμπολα θα φτάσει έως και τα 10.000 άτομα την εβδομάδα και τονίζει την ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων για τη διαχείριση του «σπιροειδούς» αριθμού των νέων κρουσμάτων. Στόχος του τομέα υγείας των Ηνωμένων Εθνών είναι να απομονώσει το 70% των κρουσμάτων το προσεχές δίμηνο προκειμένου να καταφέρει να αναχαιτίσει την επιδημία.

«Αν και υπάρχουν σημάδια ότι ο ρυθμός των νέων λοιμώξεων επιβραδύνει σε ορισμένες από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές, η επιδημία έχει πλέον φτάσει σε πιο πολλές περιοχές, επαρχίες και νομούς, απ' ότι πριν από ένα μήνα, ενώ τα κρούσματα θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται», διευκρίνισε ο Δρ Αϊλγουορντ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου, ο Δρ Αϊλγουορντ ανέφερε: «Θα ξεπεράσουμε τα 9.000 κρούσματα την τρέχουσα εβδομάδα. Σε συγκεκριμένες περιοχές παρατηρούμε ότι η επιδημία εμφανίζει ύφεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νέες λοιμώξεις θα μειωθούν στο μηδέν», διευκρίνισε και ξεκαθάρισε ότι «είναι πραγματικά πολύ πρόωρο να ερμηνεύσουμε ως επιτυχία τη εμφανή επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων σε μερικές περιοχές».

Ο ιός Έμπολα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 4.447 άτομα από τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η επιδημία στη Γουϊνέα, ενώ οι λοιμώξεις ανέρχονται ήδη σε 8.914. Τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα, ο Σουδανός, υπάλληλος του ΟΗΕ, που πέθανε χθες τη νύχτα. Είχε μολυνθεί με τον ιό Έμπολα και είχε μεταφερθεί την Πέμπτη στη Λειψία της Γερμανίας από τη Λιβερία.

Σε καραντίνα στρατιωτικό τάγμα
Εν τω μεταξύ, σήμερα, τάγμα 800 στρατιωτών από τη Σιέρρα Λεόνε που επρόκειτο να αναπτυχθεί στη Σομαλία για τη διατήρηση της ειρήνης στη χώρα, τέθηκε σε καραντίνα αφού ένας στρατιώτης βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα.

Ο συνταγματάρχης Μάικλ Σαμούρα, εκρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Σιέρρα Λεόνε επιβεβαίωσε ότι όντως ένα μέλος του τάγματος έχει βρεθεί θετικό στον ιό Έμπολα και συμπλήρωσε ότι ο στρατιώτης μολύνθηκε αφού έφυγε από το στρατόπεδο χωρίς να πάρει σχετική άδεια.

«Οι στρατιώτες θα τεθούν σε καραντίνα για 21 ημέρες», δήλωσε άλλος ανώτερος αξιωματούχος του στρατού που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Να σημειωθεί ότι, το τάγμα ήταν προγραμματισμένο να αντικαταστήσει ομάδα στρατιωτών από τη Σιέρρα Λεόνε που βρισκόταν ήδη στη Σομαλία στο πλαίσιο της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη χώρα.

health.in.gr


σχετικά: 

Έμπολα:Έρευνα Καναδών ερευνητών απέδειξε πως η ασθένεια μπορεί να μεταφερθεί από γουρούνια σε πιθήκους χωρίς καν επαφή.ΚΑΙ από τον αέρα η μετάδοση του ιού μεταξύ τους.Ερευνητές υποψιάζονται πως αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους.

Τα κρούσματα του Έμπολα μπορεί ν' αγγίξουν τα 1.4 εκατομμύρια ως τα μέσα Ιανουαρίου '15!!! (και όχι 20,000 που λέγανε...μπορούμε τώρα να κάνουμε "σκοτεινές υποθέσεις" για την Ελλάδα και τα "ασταμάτητα" κύματα των λαθροεισβολέων;)