Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Αφιονισμένα (μαστουρωμένα;) πρόβατα πήραν στο κυνήγι λύκους στο Σύνταγμα...(είπαμε:η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία καμιά φορά..μην πούμε "δίνει και ιδέες" με "πολύ γέλιο")

Μερακλίδικο κοπάδι


Πρόβατα βόσκησαν κάνναβη αξίας 5.000 ευρώ


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα κοπάδι από πρόβατα περιπλανήθηκε πριν λίγες ημέρες αμέριμνο, αν και λίγο ζαλισμένο, στις πεδιάδες που περιβάλλουν την πόλη Μέρσθαμ, λίγο έξω από το Σάρεϊ της Βρετανίας.

Η γυναίκα που ήταν επιφορτισμένη με την φύλαξη τους παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στη συμπεριφορά τους και προσπάθησε να καταλάβει το γιατί.

Μέχρι που έπεσε πάνω σε μια φυτεία μαριχουάνας και ο γρίφος λύθηκε.Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας Independent, το κοπάδι, αφού βόσκησε για λίγο τρώγοντας το συνηθισμένο του χορτάρι, στη πορεία κάποια πρόβατα «μυρίστηκαν» μια, κρυμμένη από τα μάτια των περαστικών, φυτεία με ινδική κάνναβη.


Τα πιο μερακλίδικα απ’ αυτά είπαν να δοκιμάσουν τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να εκδηλώσουν μετά από λίγο μια τεράστια όρεξη για… οτιδήποτε.

Πρόβατα βόσκησαν κάνναβη αξίας 5.000 ευρώ
Η βοσκός Νέλι Μπαντ και κάποια από τα... λιγότερο μερακλίδικα πρόβατά της  

«Παρακολούθησα τα πρόβατα που κατευθύνονταν σε κάτι μαύρες σακούλες που τις είχαν παρατήσει στη μέση του δρόμου. Στην αρχή νόμισα πως επρόκειτο για σκουπίδια, αλλά όταν πήγα από πάνω τους, οι σακούλες έβγαζαν μία περίεργη μυρωδιά κι υποπτεύθηκα ότι επρόκειτο για κάνναβη», είπε η βοσκός Νέλι Μπαντ ο οποίος διαχειρίζεται τα ζώα της φάρμας.

«Βεβαιώθηκα ωστόσο πως επρόκειτο όντως για μαριχουάνα όταν είδα πως κάποια από τα ζωντανά αυτά ξαφνικά είχαν τεράστια όρεξη για φαγητό», πρόσθεσε η νεαρή βοσκός, καταλήγοντας με χιούμορ πως «το κοπάδι δεν εμφάνισε κάποιες άλλες παρενέργειες, ωστόσο θα σας ενημερώσω για την ποιότητα του κρέατος την ερχόμενη εβδομάδα».


Όπως ενημέρωσαν οι αστυνομικές αρχές του Σάρεϊ, η κάνναβη που κατανάλωσαν τα πρόβατα ήταν αξίας άνω των 5.000 ευρώ. Η υπόλοιπη φυτεία καταστράφηκε από την αστυνομία, στεναχωρώντας κάποια από τα πρόβατα που ίσως να ήθελαν να «τιμήσουν» και μια δεύτερη φορά το ίδιο βοσκοτόπι... 


http://news.in.gr 

σχετικά: 

Όταν τα πρόβατα δίψασαν για αίμα...