Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Ξεφεύγει η κατάσταση: Ιδιοκτήτης "τράβηξε" καραμπίνα όταν πήγαν να του κατασχέσουν το ακίνητο..(βέβαια, κρατήθηκε ο άνθρωπος...δεν έριξε...ο επόμενος όμως;Θα είναι το ίδιο ψύχραιμος;Τι λέτε κύριοι εφοριακοί, δικαστικοί επιμελητές, εισαγγελείς και αστυνομικοί;Να θυμάστε πως ο "τελειωμένος Πολίτης" εκείνη την δύσκολη ώρα δεν έχει μπροστά του τον κατ' εξοχήν υπεύθυνο της καταστροφής του, τον "Πολιτικό", αλλά ΕΣΑΣ...το εκτελεστικό όργανο...κατά τη γνώμη σας "ποιός θα την πληρώσει";)


Η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει πλέον από κάθε έλεγχο.

Πολίτες παίρνουν τα όπλα και στρέφουν την κάνη κατά των δικαστικών επιμελητών που αντικρίζουν στην πόρτα των σπιτιών ή των καταστημάτων τους με το κατασχετήριο στα χέρια.

Ηθικός αυτουργός γι’ αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση που το μόνο το οποίο τη νοιάζει είναι να κρατηθεί την εξουσία ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Στη Σκόπελο δικαστική επιμελήτρια πήγε στο κατάστημα εμπόρου για να του επιδώσει το κατασχετήριο του ακινήτου, για μερικές χιλιάδες ευρώ, και όταν την αντίκρισε πήρε την καραμπίνα στα χέρια και την έστρεψε εναντίον της, αλλά και εναντίον των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που τη συνόδευαν.

Ευτυχώς η τραγωδία αποσοβήθηκε. Με τη παρουσία και των πιο ψύχραιμών ο έμπορος ηρέμησε και κατέβασε την κάνη του κυνηγετικού όπλου παραδίδοντας το στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο έμπορος, βιοπαλαιστής, περιμένει από το κατάστημα του να ζήσει την οικογένεια του, αλλά η κρίση τον έχει διαλύσει. Η κυβέρνηση όμως του έστειλε κατασχετήριο γιατί χρωστάει μερικές χιλιάδες ευρώ στην Εφορία, όπως έκανε πρόσφατα και σε άλλους 180.000 Έλληνες.

Τους βγάζει τα σπίτια σε πλειστηριασμό γιατί οφείλουν στην Εφορία 4.000 ή 7.000 ή 15.000 ευρώ. Ντροπή. Οι κυβερνόντες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος που θεωρούν ότι θα σωθούν με την ψήφο εμπιστοσύνης όταν ο κόσμος πλέον δεν έχει τι άλλο να χάσει.

Έχασε τις δουλειές του, έχασε την υγεία του, έχασε την αξιοπρέπεια του χάνει και ότι τελευταίο του απέμεινε. Το δικό του κεραμιδί. Του το βγάζει στο «σφυρί» η κυβέρνηση για να αγοράσουν και να τα εκμεταλλευτούν αργότερα τα ξένα funds που θα πέσουν σαν τα κοράκια στις περιουσίες των Ελλήνων.

Ίσως, το παράδειγμα του Ισπανού πυροσβέστη, του οποίου ζητήθηκε η συνδρομή για να γίνει έξωση σε κάτοικο να είναι μία λύση για τα όργανα της πολιτείας.

"Δεν σώζω τράπεζες, αλλά τους πολίτες", είπε και έφυγε.


defencenet

http://lougantina.blogspot.gr/