Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Μακάβριο αλλά αυτή η μετοχή σε κάνει πλούσιο απο τον Έμπολα


Μακάβριο αλλά αυτή η μετοχή σε κάνει πλούσιο απο τον Έμπολα.

Η Lakeland Industries είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει στολές για όσους έρχονται σε επαφή με επικίνδυνα υλικά, καθώς και άλλα είδη προστασίας.

Είναι επίσης η μετοχή που έπρεπε να είχατε αγοράσει όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα του έμπολα στις ΗΠΑ.
Η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 40% από τότε (μόλις πριν από μία εβδομάδα), ενώ και σήμερα σημειώνει κέρδη σχεδόν 20%.
LAKE oct 7
Και δεν είναι η μόνη που ευνοείται από τις business του θανάσιμου ιού. Φαρμακοβιομηχανίες όπως οι Tekmira, BioCryst και Chimerix βρίσκονται σε ράλι από το καλοκαίρι, καθώς οι διαστάσεις της επιδημίας όλο και μεγαλώνουν.
Αντίθετα, οι μετοχές των εταιρειών μεταφορών πλήττονται, υπό το φόβο ότι ο έμπολα θα πλήξει τις διεθνείς μετακινήσεις. Η επιβεβαίωση κρούσματος στην Ισπανία οδηγεί σε πτώση και τις ευρωπαϊκές αεροπορικές.