Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Πρώην τζιχαντίστρια της ISIS: «Oι ισλαμιστές βίαζαν τις γυναίκες μέχρι θανάτου»


Η 25χρονη Khadija εγκατέλειψε τη ζωή της και τη δουλειά της ως δασκάλα δημοτικού για να ενταχθεί στην ISIS. Σήμερα, λίγες ημέρες μετά τη φυγή της από τη Ράκκα, περιγράφει τις κτηνωδίες των τζιχαντιστών και μιλάει για τον εφιάλτη που βίωσε ως μέλος της δολοφονικής οργάνωσης.

Η Khadija εργαζόταν ως δασκάλα δημοτικού σε μια άλλη πόλη της Συρίας, μέχρι που πείσθηκε να μετακομίσει στη Ράκκα, το προπύργιο των ισλαμιστών, μετά τη διαδικτυακή γνωριμία της με έναν Τυνήσιο τζιχαντιστή.

Εκείνος τη δελέασε με γάμο προκειμένου να την πείσει να συμμετάσχει «στον πόλεμο για την ορθή εφαρμογή του Ισλάμ», όπως χαρακτηριστικά της έλεγε.

Φτάνοντας στην πόλη, η 25χρονη εντάχθηκε στην γυναικεία Ταξιαρχία Khansa’a, τα μέλη της οποίας περιπολούν στους δρόμους, φροντίζοντας για την τήρηση των νόμων του Ισλαμικού Κράτους από τις γυναίκες.

Η 25χρονη εκπαιδεύτηκε επίσης στο χειρισμό των όπλων και πληρωνόταν με 200 δολάρια το μήνα.

Όπως ανέφερε, οι γυναίκες που δεν τηρούσαν τη Σαρία, μαστιγώνονταν από μία «συνάδελφό» της, γνωστή ως Umm Hamza. «Δεν είναι μια φυσιολογική γυναίκα. Είναι τεράστια, έχει ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, ένα μαστίγιο, ένα στιλέτο και φοράει την ισλαμική μαντίλα».

Η διοικήτρια της Ταξιαρχίας όταν έβλεπε τη Khadija να δυσανασχετεί της έλεγε: Είμαστε σκληροί με τους άπιστους, αλλά ελεήμονες μεταξύ μας.

Η 25χρονη άρχισε σιγά σιγά να ξυπνά από το «λήθαργο». Η σταύρωση ενός 16χρονου παιδιού, την οποία είδε με τα ίδια της μάτια, την έκαναν να αμφισβητεί τους σκοπούς και τα κίνητρα των τζιχαντιστών.

Παράλληλα, μάθαινε για τα βασανιστήρια των γυναικών. «Οι μαχητές της ISIS κακοποιούσαν ακόμα και τις συζύγους τους. Τις βίαζαν τόσο άσχημα που κατέληγαν στο νοσοκομείο», αφηγείται.

Η στιγμή που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν η διοικήτρια της άρχιζε να την πιέζει για να παντρευτεί έναν τζιχαντιστή. Τότε αποφάσισε πως έπρεπε να βάλει τέλος στον εφιάλτη.

Κατάφερε να αποδράσει από τη «φυλακή» της Ράκκας και σήμερα βρίσκεται κάπου στην Τουρκία. Ακόμα προσπαθεί να καταλάβει και να εξηγήσει το πώς συνέβησαν όλα αυτά.

«Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, είμαι μορφωμένη, δεν θα έπρεπε να έχω πάρει μέρος σε όλο αυτό. Τι μου συνέβη; Τι συνέβη στο μυαλό μου και έφτασα σε αυτή την κατάσταση;», λέει η 25χρονη…

http://sfairika.gr/