Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Γίνε μαχητής του ISIS και πάρε δώρο… δυο-τρεις γυναίκες!!!


Οι φανατικοί του Ισλαμικού Κράτους προσφέρουν αιχμάλωτες γυναίκες ως δώρο στους νεαρούς μαχητές που εντάσσονται στις τάξεις τους.

Άλλες τις πωλούν ως σκλάβες, για σεξουαλική εκμετάλλευση, ενώ γυναίκες που έχουν κάνει σπουδές το πληρώνουν με τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 500 κορίτσια και γυναίκες δόθηκαν ως δώρο σε ισλαμιστές μαχητές του ΙΚ που πολεμούν στην Συρία.
Οι συγκεκριμένες γυναίκες προέρχονται από τη μειονότητα των Γεζιντί του Ιράκ και από τη χριστιανική κοινότητα της Συρίας.
Οι δε προς σεξουαλική εκμετάλλευση σκλάβες πωλούνται στις αγορές της Μοσούλης και της Ράκα, σύμφωνα με έκθεση απεσταλμένων του ΟΗΕ σε Ιράκ και Συρία.

Η έκθεση κάνει λόγο για αναβίωση των μεσαιωνικών σκλαβοπάζαρων.

Οι ισλαμιστές φέρονται με ιδιαίτερη βαναυσότητα στις γυναίκες, οι οποίες θεωρούνται ελάχιστα ανώτερες από τα ζώα.

defence point