Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Sootoro: Το χριστιανικό τάγμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος [βίντεο]

Το Σουτόρο (Sootoro) είναι ένα χριστιανικό Τάγμα αποτελούμενο από Αρμένιους, Ασσύριους και Αραμαίους.

Αυτοί οι τρεις αρχαίοι λαοί της άνω Μεσοποταμίας και της Μέσης Ανατολής, μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Σουτόρο ξεκίνησε ως μία ακόμα πολιτοφυλακή του ένοπλου βραχίονα του Συριακού Κόμματος της Ενότητας (Syriac Union Party – SUP) που λέγεται Sutoro (με «u» αντί για δύο «ο»).


Ως Sutoro ήταν σύμμαχοι με τους Κούρδους και πολεμούσαν μαζί ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, ανάμεσα στους οποίους και το Ισλαμικό Κράτος.


Ωστόσο, κάποιοι μαχητές «έσπασαν» από το Sutoro και μετονομάστηκαν σε Sootoro και πλέον είναι σύμμαχοι με την κυβέρνηση της Συρίας. Να υπογραμμίσουμε εδώ, ότι οι Κούρδοι του YPG δεν μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας. Το μόνο που επιθυμούν είναι η αυτονομία τους και ο Άσαντ τους την είχε υποσχεθεί αρκεί να μην πολεμάνε ενάντίον του.

Τώρα ειδικά που το YPG δίνει αγώνα σκληρό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η κυβέρνηση της Συρίας και τα προσκείμενα σε αυτή διαδικτυακά Μέσα το στηρίζουν, τουλάχιστον στα λόγια και στις αναρτήσεις.

Δείτε το βίντεο με το χριστιανικό τάγμα Sootoro να εκπαιδεύεται: