Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Αυτόματος σκοπευτής – TrackingPoint rifle (Μέρος 2ο)

Η διόπτρα / σκανδάλη, η καρδιά του συστήματος…

Τι είναι το PGF;

  • PGF είναι αρχικά για Precision Guided Firearm, δηλαδή πυροβόλο ελεγχόμενης ακρίβειας.
  •  Για να γίνουμε κατανοητοί, είναι (κατά κανόνα) ένα ραβδωτό τυφέκιο στο οποίο η διόπτρα εσωκλείει αποστασιόμετρο / βαλλιστικό υπολογιστή και τηλεκατευθυνόμενη σκανδάλη, ελεγχόμενη από τον υπολογιστή.
  • Είναι το μέλλον, ή τουλάχιστον, μία από τις μορφές του μέλλοντος: Ο σκοπευτής βλέπει το στόχο, σημαδεύει, τραβά τη σκανδάλη και το όπλο ρίχνει μόνο όταν η κάννη είναι σωστά ευθυγραμμισμένη! Αυτό μειώνει στο ελάχιστο τα σκοπευτικά λάθη και αυξάνει την ασφάλεια, κάνοντας εφικτές μακρινές βολές ακόμα και από αρχάριους.
  • Έχουμε κάνει αφιέρωμα και στο παρελθόν για αυτή την τεχνολογία (διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΩ), αλλά πολλά άλλαξαν πολύ σύντομα: Τα όπλα αυτά βρίσκονται πλέον σε παραγωγή από την εκπληκτική εταιρεία Tracking Point, και μάλιστα σε διαφορετικά διαμετρήματα! Δεν μιλάμε πλέον για μέλλον, αλλά για παρόν, που είναι διαθέσιμο στις μάζες. (Όχι βέβαια στην «πολιτισμένη» Ελλάδα που νομίζει ότι θα εξορκίσει τον δαίμονα των ραβδωτών με ΦΕΚ…)
http://www.amynastospiti.gr/