Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Ψέματα και Μύθοι γύρω από τη «Μάχη με Μαχαίρια» (Μέρος 10ο)
του MarcAnimalMacYoung

Επιμέλεια - Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

συνέχεια από το Μέρος 9ο Μύθος 8:  Γνωρίζοντας πώς να μάχεσαι με ραβδί σημαίνει ότι ξέρεις να μάχεσαι και με μαχαίρι

 
Μύθος 9: Γνωρίζοντας kali σας κάνει έναν μαχητή εξπέρ στο μαχαίρι

 Kali, Escrima, Arnis, FMA, όλα τους έχουν την αύρα και το μυστήριο της "Τέχνης που βασίζεται στα όπλα".

Θανάσιμες, άγριες τέχνες Φιλιππινέζων πολεμιστών.

Αφθονούν οι ανατριχιαστικές ιστορίες γύρω από δράσεις ανταρτών κατά Γιαπωνέζων εισβολέων, μονομαχίες και θάνατο και μάλιστα όλες συμφωνούν στο ότι σε όλα αυτά συμμετείχε "ο ιδρυτής του στυλ".

Με αρκετή ειλικρίνεια θα πω πως, το οτι αυτοί οι άνθρωποι επιβίωσαν είναι άξιο συγχαρητηρίων.


Αυτοί οι παλαιότεροι κύριοι επέζησαν μέσα σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα, κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον, το χρόνο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα Παγκόσμιο Πόλεμο και μια ξένη εισβολή στην πατρίδα τους.

Έχει ειπωθεί, ωστόσο, ότι μόνο και μόνο επειδή ο ιδρυτής του συστήματος ή ένας πρόγονος ήταν ένας "δήθεν" δεν σε κάνει αυτομάτως κι εσένα (σημ. μτφρ:τον επόμενο, τον μιμητή, τον μαθητή) κάτι τέτοιο.

 Δεν ήταν "μαχητές της λεπίδας", αυτοί οι άνθρωποι ήταν "τεχνίτες της επιβίωσης".

 Είναι αυτό που προκύπτει όταν ζεις μια κολασμένα σκληρή ζωή.

Ενώ είχαν φυσική ικανότητα που τους βοήθησε, αυτό που τους κράτησε στη ζωή, που τους επέτρεψε να χτυπήσουν αρκετά γρήγορα, αρκετά σκληρά και βάναυσα δεν ήταν η τέχνη τους - ήταν η δέσμευσή τους στην απόφαση του να μην πεθάνουν.

Αυτό που τους κράτησε ζωντανούς ήταν εκείνη η ζοφερή βαναυσότητα να κάνουν ό, τι ήταν απαραίτητο και να το κάνουν πιο γρήγορα και πιο σκληρά από ό, τι οι αντίπαλοί τους.

Στο λεξικό αυτό ονομάζεται: είχαν «καρδιά».

Η τέχνη τους απλά τους επέτρεψε να το κάνουν αυτό πιο γρήγορα.

Η "Γνώση μιας Πολεμικής Τέχνης" δεν σου δίνει αυτό το είδος της "δέσμευσης στον σκοπό", αυτό το είδος της απανθρωπιάς, αυτό το είδος αντοχής στην φρίκη ή εκείνη την  προθυμία να κατρακυλήσεις σε επίπεδα βαναυσότητας προκειμένου να παραμείνεις ζωντανός.

Απλή γνώση της τέχνης δεν σε κάνει έναν "Γνώστη της Λεπίδας", έναν "Μαχητή του Μαχαιριού".

 Πρέπει επίσης, άλλο τόσο να έχεις και «καρδιά»...

Εκείνη την θέληση να περάσεις ακόμη και μέσα από την κόλαση προκειμένου να βγεις από την άλλη πλευρά.

...συνεχίζεται στο
Μύθος 10: «Παλεύοντας» με ένα «μαχαίρι» http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/11/11.htmlΣυνιστάται ν’ αρχίσετε από το 1ο Μέρος: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/1_14.html