Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Ψέματα και Μύθοι γύρω από τη «Μάχη με Μαχαίρια» (Μέρος 11ο)
του MarcAnimalMacYoung

Επιμέλεια - Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος
Μύθος 10: «Παλεύοντας» με ένα «μαχαίρι»Ήμουν στη Γερμανία με μια ομάδα πολεμικών τεχνών  και δίδασκα "Χειρισμό του Μαχαιριού - "τεχνικές του δρόμου"".


 Ενώ παρουσίαζα μια "Τεχνική αφοπλισμού" με έναν απ' αυτούς, μου έκανε μια λαβή και με πέταξε στο έδαφος.


 (Αυτό δεν είναι κάτι το σπουδαίο καθώς όταν κάνω τέτοιες "επιδείξεις" δεν επιτρέπω "ευγενείς επιθέσεις".  Επιμένω να μου επιτίθενται, όπως θα έκαναν αν ήταν μια αληθινή μάχη -. Αυτό σημαίνει ότι κατά καιρούς έχω αρπάξει τις γροθιές μου ή έχω βρεθεί στο πάτωμα. Εκείνη λοιπόν ήταν μια απ' αυτές τις φορές). Τέλος πάντων, όταν βρεθήκαμε στο πάτωμα συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος που θα μπορούσα να "προσβάλλω ισάξια" την δύναμη εκείνου του τύπου, ήταν ένας ταύρος, γεμάτος μυς και ικανότητα πάλης.


 
Το θέμα όμως ήταν οτι είχα προσγειωθεί δίπλα σε ένα μαχαίρι πρακτικής εξάσκησης που το σήκωσα ήρεμα και το έσυρα σε όλο το λαιμό του.


Σηκωθήκαμε και τα μάτια του είχαν γουρλώσει, καθώς συνειδητοποίησε τη σημασία του τι είχε μόλις συμβεί.


 Ένα μαχαίρι είχε έρθει από το πουθενά και αν αυτό είχε συμβεί στ' αλήθεια, θα ήταν νεκρός.


Το καταπληκτικό ήταν πως μόνον  πολύ λίγοι ακόμη από τους παρόντες συνειδητοποίησαν το ίδιο πράγμα.


Ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της πάλης σηκώθηκε όρθιος και είπε, "Σου έκανε λαβή".

Στον οποία απάντησα, "Ναι, κι εγώ του έκοψα το λαιμό"


 "Ναι, αλλά αυτός σου έκανε λαβή"

 Στο μυαλό τους δεν υπήρχε διαφορά στα επίπεδα της σωματικής βλάβης.


Το γεγονός ότι με είχε ρίξει κάτω με λαβή μετρούσε το ίδιο με ένα μαχαίρι στο λαιμό. Προσωπικά, θα προτιμούσα να με ρίχνουν στο έδαφος κάθε μέρα από το να μου κόψουν το λαιμό.


 Ο "μύθος της Πάλης" είναι πως αυτή μπορεί να δουλέψει παντού και πάντα.

UFC: Ultimate Fighting Championship

 Το γεγονός ότι αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένη στο ρίγκ του UFC έχει τυφλώσει πολλούς ανθρώπους απέναντι στο γεγονός ότι υπάρχουν κρίσιμες διαφορές μεταξύ της μάχης με γυμνά χέρια και της μάχης με όπλα.


Ενώ η άοπλη μάχη μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε έναν μαραθώνιο αντοχής, όπου ο (σωματικός) όγκος, η δύναμη, η φυσική κατάσταση και η ικανότητα να αντέχεις χτυπήματα μπορούν σε σημαντικό βαθμό να επηρεάσουν την εξέλιξη ενός καυγά, όλα αυτά δεν είναι εφαρμόσιμα στην μάχη με όπλα.


Σ' αυτή την αρένα, κάθε άντρας ματώνει το ίδιο.

Θυμάστε μήπως που είπα ότι το "βιο-μηχανικό κόψιμο" είχε μεγάλη αξία στη μάχη γιατί σχετίζεται με τη ζημιά που ένα μαχαίρι μπορεί να προκαλέσει;

Τι σας κάνει να νομίζετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε με αυτό το είδος της ζημιάς να έχει συμβεί σε σάς;


 Το μόνο που έχει να κάνει ο αντίπαλός σας είναι να σας "κόψει" μερικές φορές, ώστε να μειώσει σοβαρά την ικανότητα σας να κινείστε και στη συνέχεια να περιμένει ενώ εσείς θα αιμορραγείτε.


Τώρα τα πραγματικά άσχημα νέα:

όσο φουντώνει η αδρεναλίνη σας αυτό επιταχύνετε...


Όσο πιο γρήγορα δουλεύει η καρδιά σας τόσο πιο γρήγορα θα αιμορραγείτε και θα χάνετε τη δύναμή σας.


Το μόνο που έχει να κάνει είναι να περιμένει να σας εγκαταλείψουν πλήρως οι δυνάμεις σας πριν "τελειώσει τη δουλειά".


Μην επιχειρήσετε να "παλέψετε" με άτομο που κρατάει μαχαίρι.


Άντε και βρεθήκατε στο έδαφος, τίποτα δεν σας εγγυάται πως θα καταφέρετε να ελέγξετε το οπλισμένο χέρι του αρκετά ώστε να τον εμποδίσετε να σας πλήξει με τη λεπίδα του.

Αν είναι μια άοπλη μάχη, τότε μπορείτε να τον εμποδίσετε από το να παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να σας χτυπήσει αποτελεσματικά, αλλά ένα μαχαίρι δεν χρειάζεται δύναμη, χρειάζεται απλά να "σας αγγίξει".


Και αν προσπαθείτε να ελέγξετε το χέρι του, ενώ είστε στο έδαφος, θα σαλέψει ελεύθερα (σημ.για ν' απελευθερώσει αρκετά το χέρι του) και θα σας "κόψει" επανειλημμένα έως ότου δεν θα μπορείτε πλέον να συνεχίσετε να αντιστέκεστε.

Τώρα, έτσι για την πλάκα (σημ.καθόλου πλάκα δηλαδή), έχω ακούσει για ένα μικρό μαχαίρι που ονομάζεται "οδοντογλυφίδα χούφτας".


 Ένα μικρό, εύκολα αποκρύψιμο  - κι εξίσου εύκολα προσβάσιμο - μαχαίρι, που μπορεί να καρφωθεί στην κοιλιά ή το στήθος του "παλαιστή" τρεις ή τέσσερις φορές πριν καν αυτός καταλάβει πως ο απέναντί του κρατάει (και χρησιμοποιεί) μαχαίρι.

 Όταν και όπου υπάρχει ένα τέτοιο όπλο, γίνεται σχεδόν αδύνατο για τον "παλαιστή"να εμποδίσει  το τράβηγμα και την χρήση του.

 Όταν συνειδητοποιείς ότι ο άλλος έχει ένα τέτοιο όπλο, είναι πλέον πολύ αργά.Συνιστάται ν’ αρχίσετε από το 1ο Μέρος: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/1_14.html

(Βίντεο) Μύθοι περί αντιμετώπισης επίθεσης με μαχαίρι: Πάλη vs Μαχαίρι