«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Ψέματα και Μύθοι γύρω από τη «Μάχη με Μαχαίρια» (Μέρος 13ο)

του MarcAnimalMacYoung

Επιμέλεια - Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

συνέχεια από το Μέρος 12ο Μύθος 11: Το μαχαίρι είναι μια "προέκταση του χεριού σας"Μύθος 12:  Υπάρχει ένα φρούτο που ονομάζεται "εξπερ-σπεσιαλίστας" στο μαχαίρι

Παρ 'όλα τα φανταστικά σενάρια αυτοάμυνας που επινοούν μέσα στο κεφάλι τους οι "αυτοαποκαλούμενοι εξπερ στο μαχαίρι" και που συνεχώς μιλούν γι' αυτά - και όπου θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν στην χρήση μαχαιριού πάνω σε έναν άλλον άνθρωπο - η απόλυτη και ψυχρή αλήθεια είναι πως στο 99,9 % των περιπτώσεων που ένα μαχαίρι χρησιμοποιείται πάνω σε άλλον άνθρωπο είναι μια εγκληματική πράξη.

Όχι πως σκοπεύουμε να χαλάσουμε το παραμυθάκι κανενός εδώ πέρα, αλλά όλες εκείνες οι διάσημες δοκιμασίες, προκλήσεις και "κόντρες θανάτου" που οι παλιοί 'εξπερ" αντιμετώπισαν, ήταν πέρα για πέρα παράνομες - τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στις Φιλιππίνες.


Θα είμαι ο πρώτος δε που θα επισημάνω ότι οι θερμοκέφαλοι νεαροί επιβήτορες που ψάχνουν τρόπους ν' αποδείξουν τον εαυτό τους συχνά θα εμπλακούν σε εξαιρετικά ηλίθια, επικίνδυνη και εγκληματική συμπεριφορά στο όνομα της υπερηφάνειας και του θυμού.

Αλλά ξέρετε κάτι;

 Αν επιζήσουν, συχνά καταλήγουν στη φυλακή.

Ο νόμος τείνει να αποδοκιμάζει τέτοιους αγώνες και μονομαχίες.

Κάτι που ο Brian Curl, ο εικονολήπτης στα βίντεό μου γύρω απο τεχνικές μαχαιριών και πρώην SEAL μου είπε και πάντα θα θυμάμαι είναι:

"Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα που να λέγεται επαγγελματίας στο μαχαίρι".

 Πιο αληθινά λόγια ποτέ δεν ειπώθηκαν.

Κανείς δεν πληρώνεται για ν' αγωνίζεται με μαχαίρι.

Επίσης, να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν, πως, δεν επιβιώνεις από σωρεία αγώνων χωρίς να υποστείς κι εσύ σοβαρά τραύματα.
Το πιο σημαντικό όμως όλων είναι πως, πολύ πριν εκτελέσεις αρκετά εγκλήματα ώστε να αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις και πείρα του "εξπερ στο μαχαίρι" θα βρεθείς είτε νεκρός είτε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών.

Και όλα αυτά φαντάζουν "μακρινά και σκληρά" στον καθένα αυτοαποκαλούμενο "σπεσιαλίστα στις κάμες" αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ένας "αυτοαπονεμημένος τίτλος" που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Και αν ήταν όντως τέτοια "παλιά έμπειρη καραβάνα στα κέρατα" πως και δεν έχει πιο πολλές ουλές και δεν βρίσκεται στη φυλακή;

Συνιστάται ν’ αρχίσετε από το 1ο Μέρος: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/1_14.html  
....κι ένα απ' τα "δικά μας" τα "μαγγιόρικα" μιας άλλης εποχής...
                
                                                           "Βρε Μάγκα το Μαχαίρι σου"...