Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Η κατασκευή μιας πόρνης...από παιδί (2)

Τέρμα οι «Λολίτες»;


Στην Ελλάδα κάποτε ήταν οι «γραφικές» φεμινίστριες (μαζί κι εγώ) που διαδηλώναμε κατά των καλλιστείων.

Στη Γαλλία πριν από μερικές μέρες, ήταν η Γερουσία που ψήφισε νόμο ο οποίος θεωρεί παράνομη την προκήρυξη καλλιστείων ή τη συμμετοχή σε καλλιστεία κοριτσιών κάτω των 16 ετών. Και στην επιλογή τους αυτή οι Γάλλοι γερουσιαστές δεν έθεσαν την έμφαση στο γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικες, αλλά στο μήνυμα πως «δεν είναι μόνο η εμφάνιση που μετρά»…

Το θέμα δεν τελειώνει εκεί - γονείς, ή οποιοσδήποτε άλλος, αν παρακινήσει ανήλικη (κάτω των 16 ετών) να λάβει μέρος σε καλλιστεία θα καταδικαστεί σε πρόστιμο 30.000 ευρώ, λέει ο νόμος που περιέχεται σε ένα ευρύτερο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των γυναικών και που παραπέμφθηκε τώρα στο Κοινοβούλιο.


Η ιστορία ξεκίνησε το 2010, όταν το περιοδικό «Vogue» σε άρθρο του δημοσίευσε φωτογραφίες μιας 10χρονης γαλλίδας με δύο άλλες, οι οποίες έπαιρναν πόζες μακιγιαρισμένες, με ψηλοτάκουνες γόβες, στενά φορέματα και πανάκριβα κοσμήματα. Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν το περιοδικό αντέτεινε, ότι παρουσίασε τη «φαντασίωση» των μικρών κοριτσιών να ντυθούν όπως οι μανάδες τους.

Στη Γαλλία (σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα της «Guardian») η συζήτηση έσβησε γρήγορα, όμως προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ και τελικά η γαλλική κυβέρνηση διέταξε μιαν έρευνα.

Η έκθεση κατέληγε με την υπόδειξη απαγόρευσης της ένδυσης των ανηλίκων με ρούχα ενηλίκων, με παραγεμισμένα σουτιέν και ψηλοτάκουνα παπούτσια, καθώς και με τη σύσταση απαγόρευσης διοργάνωσης καλλιστείων ανηλίκων.

Ο Μισέλ Λε Παρμαντιέ, διοργανωτής των «μίνι-Μις» καλλιστείων από το 1989 δήλωσε μετά ταύτα, πως παρά τις προσπάθειές του, οι γερουσιαστές αρνήθηκαν να περιλάβουν τροπολογία του που επέτρεπε στα μοντέλα κάτω των 16 ετών, να διαφημίζουν προϊόντα ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε παιδιά.


Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της «Monde», οι διοργανωτές των καλλιστείων ανηλίκων δήλωσαν την επομένη της ψήφου των γερουσιαστών, πως σκέφτονται να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο Βέλγιο.

Όμως και από ‘κεί τα μηνύματα ήταν αρνητικά – διότι στην περιοχή της Βαλονίας-Βρυξελλών (που είναι γειτονική της γαλλικής περιοχής Νορ-Πα-ντε-Καλέ, όπου διοργανώνονται τα μισά περίπου καλλιστεία της Γαλλίας) ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε, πως εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευθούν τα καλλιστεία ανηλίκων και στην περιοχή του - σε ένα κλίμα ανησυχίας, πως απαγορευμένες δραστηριότητες της Γαλλίας μεταφέρονται στο Βέλγιο.

Τα τοπικά ΜΜΕ υποστήριξαν τη στάση του υπουργού και ζήτησαν από το κράτος, να θεσπίσει ένα αυστηρό πλαίσιο «που να απαγορεύει το μακιγιάρισμα και τα προκλητικά ρούχα στις ανήλικες» απευθύνοντας μήνυμα και στις μανάδες, που υποκύπτουν και τελικά ενθαρρύνουν τις παρακλήσεις των κοριτσιών τους και τους φουσκώνουν τα στήθη…

Καταλήγοντας να σας πω, ότι η απαγόρευση των καλλιστείων είναι σκόπιμη - για να ατροφήσουν τα παραμάγαζα που καλλιεργούν αυτή την κουλτούρα της πρώιμης, ψεύτικης και παράταιρης ενηλικίωσης.

Ως προς την εμφάνιση των ανηλίκων ωστόσο, το μακιγιάζ και τα ντεκολτέ, δεν είμαι καθόλου βέβαιη πως αυτό το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με διοικητικά μέτρα. Όμως, παρά ταύτα, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το θέμα υπάρχει.

Έφηβες επηρεάζονται καθοριστικά από πρότυπα, συμπεριφορές και στυλ που διαχέονται καθημερινά μέσα από τα περιοδικά και τις τηλεοπτικές εκπομπές-σκουπίδια.
Μικρομέγαλα παιδάκια, σωστές Λολίτες, όμορφα και άμορφα ομοιώματα των διαφόρων celebrities κυκλοφορούν γύρω μας, τρέχοντας πριν από την ηλικία τους και χάνοντας τελικά την ηλικία τους. Δεν είναι κρίμα;


http://www.protagon.gr/ 

σχετικά: 

Η κατασκευή μιας πόρνης...από παιδί...(1)

Η ΠΟΡΝΟΠΟΙΗΣΗ της Γενιάς των '90 και '00! Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ισοπεδώνει αξίες και ηθική εθίζοντας παιδιά στο Πορνό !