«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Πρόσφατα (Οκτ-Νοέμ 2014) οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Χριστόδουλο Ξηρό με 1 εκ δολάρια...Για να δούμε όμως τι συνέβη 20 τόσα χρόνια πριν όταν συνεληφθησαν οι "πραγματικοί δημιουργοί" της 17Ν...και όχι οι υπάλληλοι της...και βεβαίως "αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι"...μαζί κι ο κος Κουφοντίνας...


Πριν από αρκετά χρόνια, στις 16 Νοεμβρίου του 1993, οι τρομοκράτες έδωσαν όχι μόνο το στίγμα τους αλλά και την πραγματική τους ταυτότητα.

Συνελήφθησαν μετά από καταγγελία περιοίκων, ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε σε ένα μικρό φορτηγάκι που ήταν παρκαρισμένο έξω από πολυκατοικία στην οδού Μυθηνης.

Όταν έφτασε το περιπολικό της αστυνομίας, στην κλήση των περιοίκων, πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα. Οι αστυνομικοί ερευνούν το φορτηγάκι και έκπληκτοι ανακαλύπτουν ασυρμάτους, φωτογραφικές μηχανές, υλικό για μεταμφιέσεις, ακόμη και δύο κρεβάτια. Έτσι συνέλαβε τους 3 υπόπτους που βρήκαν στο σημείο, 2 Αμερικανούς και 1 Έλληνα και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα κυψέλης.

Από την εξακρίβωση των στοιχειών βρέθηκε ότι οι 2 Αμερικανοί ήταν υπάλληλοι της Αμερικανικής πρεσβείας!!!. Ο ένας απ' αυτούς ήταν ο Τζον Φάντις Β' Γραμματέας της πρεσβείας!!! και ο άλλος ήταν διοικητικός υπάλληλος. Και οι δύο είναι πράκτορες της CIA.


Από τον Ριζοσπάστη της 2/3/1993 σελ. 3 αντιγράφουμε :
«...Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα γεγονότα εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα. Ενημερώνονται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί απαιτούν να μην γίνει ανάκριση των δυο πρακτόρων από τις αστυνομικές αρχές ενώ ζητούν να μην γίνει άλλη έρευνα στο φορτηγάκι. Σε λίγο ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης σταθμεύει έξω από το αστυνομικό τμήμα και παραλαμβάνει τους δυο συλληφθέντες, τους οποίους μεταφέρει στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα ένα γερανοφόρο όχημα παίρνει το φορτηγάκι από την οδό Μηθύμνης το οποίο μεταφέρει στο γκαράζ της πρεσβείας. Το άλλο πρωί οι δύο πράκτορες της CIA επιβιβάζονται σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την... Τζαμάικα. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι η υπόθεση τέθηκε οριστικά και αμετάκλητα στο αρχείο...»

Ο "Έλληνας" υστέρα από «άνωθεν εντολές», χωρίς να καταγραφούν τα στοιχεία του στο βιβλίο συμβάντων έφυγε.
Χαρακτηριστική όμως ήταν η αναφορά του ανταποκριτή Μεγκα στις ΗΠΑ που ανέφερε το επεισόδιο και την σύλληψη 3 ατόμων επειδή δεν πρόλαβε να «ενημερωθεί» για τις «άνωθεν» διαταγές.

Από το Ριζοσπάστη 25/7/2002
«...Και ο Κουφοντίνας στην οδό Μηθύμνης ;
H «Απογευματινή» γράφει ότι «παρών» στην «επιχείρηση» σύλληψης των δυο Αμερικανών πρακτόρων της CIA, Μηθύμνης 50, στην Αθήνα, την Τρίτη 16 Νοέμβρη 1993 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ήταν και ο Δ. Κουφοντίνας.
Κατά την εφημερίδα, ο τελευταίος οδηγήθηκε μαζί με τους Αμερικανούς Τσαρλς Φάντις και Τζακ Καρλ Σλιούαρ στο 7ο Αστυνομικό Τμήμα στην Κυψέλη και εξαφανίστηκε χωρίς να δώσει κατάθεση και χωρίς να αναφερθεί το όνομά του στο βιβλίο των συμβάντων. Τότε είχε γραφτεί πως ο τότε ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ στις ΗΠΑ είχε μεταδώσει ότι οι συλληφθέντες ήταν τρεις και η παρακολούθηση είχε σχέση με την 17Ν...»

Όπως επίσης από την εφημερίδα Ριζοσπάστης της 19 Ιούλη 2002
«...Ο Κουφοντίντας, ...φέρει επάνω του και τις φήμες ότι «δούλευε στην ΚΥΠ» σύμφωνα με τη μαρτυρία του θείου του, αλλά και άλλων συγχωριανών του, αλλά και δημοσιεύματα των εφημερίδων όλες τις προηγούμενες μέρες...

...Μάλιστα, δημοσιεύτηκαν και (ανώνυμες) μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων της ΕΥΠ («Ελεύθερος Τύπος» 17/7/02), σύμφωνα με τις οποίες ο Κουφοντίνας «μπαινόβγαινε στην Κατεχάκη» και μάλιστα είχε και ειδική αποστολή να ¨απλώνει δίχτυα¨...»

Ήταν η στιγμή που το πρόσωπο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα έδειξε την πραγματική του, την αληθινή του, ταυτότητα, γιατί αυτή είναι η ταυτότητα του, 2 Αμερικανοί πράκτορες κάτω από διπλωματική κάλυψη και ένας Έλληνας εργάτης της ΕΥΠ, Κουφοντινας.

Για το παραπάνω περιστατικό έχουν μιλήσει αρκετοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Δημόσιας τάξης Παπαθεμελής.

Από το Ριζοσπάστη της 2/3/1993 αντιγραφούμε :
«...Τι γύρευαν οι δύο πράκτορες της CIA το βράδυ της 16ης Νοέμβρη του 1993 στην οδό Μηθύμνης; «Ο,τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι...», ήταν η απάντηση που έδωσε λίγες μέρες αργότερα ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής. Ο υπαινιγμός για τις σχέσεις της CIA με την τρομοκρατία στην Ελλάδα, από τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό, ήταν σαφής. Αντιμετωπίζοντας καταιγισμό ερωτήσεων ο κ. Παπαθεμελής δηλώνει ότι για την «υπόθεση Μηθύμνης» θα γράψει κάποτε... ένα ολόκληρο βιβλίο. Το περιμένουμε ακόμη...»

Δήλωση όμως για την της τρομοκρατίας έχει κάνει και ο πρώην υπουργός Δημόσιας τάξης του Πασοκ Σκουλαρίκης, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά
Από το Ριζοσπάστη της 2/3/1993
«...Το 1983, όταν δολοφονήθηκε ο Τσάντες, εντοπίσαμε μία συγγενή του που έκανε παρέα με τη σύζυγο του Χρήστου Κασίμη, του ανθρώπου που έβαλε τη βόμβα στις εγκαταστάσεις της "AEG". Θελήσαμε να την ανακρίνουμε, αλλά κάποιοι, πιθανότερο οι Αμερικανοί, τη φυγάδευσαν από την Ελλάδα στις ΗΠΑ. Την εντοπίσαμε και πάλι στη Νέα Υόρκη και της τηλεφωνήσαμε. Μόλις κατάλαβε ποιοι είμαστε, μας έκλεισε το τηλέφωνο και έκτοτε εξαφανίστηκε και από εκεί!».
Ο κ.
Σκουλαρίκης δήλωνε ακόμη ότι ως υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι μέσα από την ΕΥΠ και την αστυνομία έδιναν διαρκώς πληροφορίες στους Αμερικανούς...»

Αντιγραφούμε από σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 07/03/2001

«...Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Σκουλαρίκης έχει κουραστεί εδώ και πολλά χρόνια να καταγγέλλει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών και τα προβλήματα που δημιουργούσαν στην Αστυνομία. Το 1997, μάλιστα, κατήγγειλε στην «Ε» ότι επί υπουργίας του πράκτορες της ΚΥΠ, όπως αποκάλυψε η Αστυνομία, είχαν τοποθετήσει 4 βόμβες στην Αθήνα...»

«...Τέλος, ο Σήφης Βαλυράκης υπουργός Δημόσιας Τάξης το 1995, σε άρθρο του στα «Νέα», στις 13 Νοέμβρη του 2001, αναφερόμενος στην τρομοκρατία και τη δράση της «17 Νοέμβρη», τονίζει: «Είναι σαφές πως οι ΗΠΑ αξιοποίησαν την τρομοκρατία ως μέσον άσκησης της διεθνούς τους πολιτικής»...»

Οι μάσκες πέσανε, και πίσω απ΄ αυτές ξεπροβάλει το πρόσωπο που πάντα κατεύθυνε τα νήματα και κρατούσε το κουβάρι που σιγά σιγά ξετυγιλε, για να το τυλίξει τελικά γύρω απ΄ αυτό που πραγματικά ήθελε.

Κυρίαρχε λαέ... 


http://mediaspotgr.blogspot.com