Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Μέχρι και 2 ώρες αναμονή για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα στον Καρέα.


Ο Σταυρός του Γέροντα Νεκτάριου (με Τίμιο Ξύλο) σε κάποιους από τους Πιστούς που Σταυρώνει/ευλογεί "κολλάει πάνω τους - ασθενείς και στο σημείο της ασθένειας - όπως το σίδερο στο μαγνήτη"...ανεξήγητο; Το "εικονιζόμενο" είναι ένα από τα Θαυματουργά περιστατικά των ημερών στον Αι Γιώργη του Καρέα...Ένα ίδιο ακριβώς εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μου την Τετάρτη μεσημέρι 5/11/14...και κανένας δαιμονοπαρμένος Άθεος "λογικιστής" δεν θα μου εξηγήσει με ύφος "αυτάρεσκο/απάρεσκο κι απαξιωτικό" το "τι ήταν αυτό που ΕΙΔΑ"...κι εγώ και τόσες δεκάδες Πιστών μέσα στον Ιερό Ναό...

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται με μεγάλη προσέλευση πιστών, η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων, των λαοφιλών Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του μεγάλου θαυματουργού αγίου της Εκκλησίας μας Σεραφείμ του Σάρωφ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα.

Η αναμονή των πιστών έφτασε πολλές φορές και τις 2 ώρες έως ότου προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και το Τίμιο Ξύλο. Ασθενείς απ' όλη την Αττική και άλλους νομούς καταφθάνουν ζητώντας την βοήθεια και τις πρεσβείες των αγίων.


Ο Γέροντας Νεκτάριος με το Τίμιο Ξύλο και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ειρηναίος επί ώρες σταύρωναν με ευλάβεια τους προσερχομένους πιστούς και τους ασθενείς που παρακαλούν τον Κύριο να τους δωρίσει την υγεία τους.
Στο χθεσινό εσπερινό κήρυγμα ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε στον κτήτωρα του Ιερού Ναού, τον σεβάσμιο και αγαπητό Αρχιμ. π. Σάββα Αχιλέως. Τον άξιο εργάτη του Χριστού που έκτισε όλο αυτό το οικοδόμημα προς δόξαν Θεού. Στην συνέχεια τίμησε με τον σταυρό του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ (αντίγραφο) τον ευλαβέστατο προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο, συνεχιστή του έργου του πατρός Σάββα.
Τα Ιερά Λείψανα των μεγάλων αγίων και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα έως και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου το πρωί.
Ο Ναός είναι ανοιχτός από τις 8.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.