Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Συνταγματολόγος του ΠΑΣΟΚ 5 (βλ.Ποταμιού) ζητά να απαλειφθεί από το Σύνταγμα η αναφορά στο «Έθνος» (σημ.:ΠΑΣΟΚ 2 είναι η ΕΛΙΑ, 3 ο ΣΥΡΙΖΑ, 4 η ΔΗΜΑΡ - αν ξεχάσαμε κάποια "μετάλλαξη" συχωράτε μας...τις Οβιδιακές Μεταμορφώσεις των "διεφθαρμένων που αλλάζουν απλά κουστούμι" ουδείς τις πρόλαβε όλες ποτέ στην ιστορία...το κακό είναι πως ΠΑΝΤΑ κάποιοι τους προσφέρουν στέγη και ΠΑΝΤΑ κάποιοι τους ψηφίζουν)


Ιδού οι μεγάλοι «προοδευτιστάδες», οι οποίοι ενοχλούνται από τον όρο «έθνος» και γίνονται τα μέσα για να επιβληθούν οι παγκοσμιοποιητικές απόψεις της μειοψηφούσας κοσμοπολίτικης ελίτ που εκφράζεται μέσω πολυεθνικών και οικονομικών οίκων… Διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα:

Μία ιδέα – πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πεδίο της δημόσιας πολιτικής αντιπαράθεσης εισφέρει στο διάλογο για την συνταγματική αναθεώρηση ο εκ των επιφανών στελεχών του Ποταμιού και συνεργάτης τους Σταύρου Θεοδωράκη, συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης.


Ήδη από το 2013 ο γνωστός καθηγητής, έχει ξεκινήσει μια επεξεργασία του θέματος, με την προοπτική της συνταγματικής αναθεώρησης κάποια στιγμή και παρουσιάζει πλέον μία «άσκηση αναθεώρησης των 25 πρώτων άρθρων του Συντάγματος, δηλαδή των άρθρων που περικλείουν τις λεγόμενες βασικές διατάξεις του Συντάγματος, καθώς επίσης και τις διατάξεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Η «άσκηση» αυτή, που έγινε σε συνεργασία με φοιτητή του από το πανεπιστήμιο της Αθήνας και δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο «με την ελπίδα» όπως λέει, «ότι μπορεί να χρησιμεύσει στο δημόσιο διάλογο, που έχει ήδη ανοίξει, με αντικείμενο μια πιθανή συνταγματική αναθεώρηση».

Ανάμεσα στις προτάσεις όμως υπάρχει και η ιδέα να καταργηθεί από το άρθρο 1, παράγραφος 3, ο όρος «έθνος».

Γράφει στο πόνημά του ο κ. Τσακυράκης:

«Απαλείφεται από την παράγραφο 3 η αναφορά στο «Έθνος», η οποία, χωρίς να προσθέτει τίποτα το ουσιαστικό στη συνταγματική ρύθμιση, είναι ικανή να δημιουργήσει σύγχυση και παρερμηνείες, στο μέτρο που αντιδιαστέλλει (ατυχώς) την εθνική με τη λαϊκή κυριαρχία».

Στο κείμενο περιέχονται κι άλλες ενδιαφέρουσες μεν, αλλά και αμφιλεγόμενες δε ιδέες και προτάσεις, για τις οποίες πάντως δεν είναι βέβαιο αν υπάρχει επίσημη υιοθέτηση από το κόμμα του, το Ποτάμι.

Μπορείτε να δείτε την «άσκηση αναθεώρησης», που παρουσιάζει ο κ. Τσακυράκης, σε πλήρη ανάλυση εδώ.

pygmi.gr