«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ-Τουρκία εκπαιδεύουν 5.000 ισλαμιστές για ανατροπή Άσαντ - Προκαλούν σύγκρουση με Ρωσία!!!


Σε νέα σύγκρουση κορυφής, μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, οδεύει η κατάσταση στη Συρία μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να στηρίξει την Τουρκία στα σχέδια της για ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ που σαφώς εξυπηρετούν και την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Μία τέτοια ενέργεια δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από τη Μόσχα, η οποία ήδη ετοιμάζεται να «κατεβάσει» πλοία στη Μεσόγειο και να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της.


Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Κωνσταντινούπολη αποφασίστηκε να εκπαιδευτούν 5.000 ισλαμιστές που θα απαρτίζουν τη βάση του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και θα λειτουργήσουν ως «Δούρειος Ίππος» για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η εκπαίδευση τους θα γίνει στο κέντρο εκπαίδευσης Κιρσεχίρ, από Τούρκους και Αμερικανούς εκπαιδευτές, όπως κατέληξαν στις διαπραγματεύσεις τους ο Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η εκπαίδευση θα γίνει στην προετοιμασία των στρατιωτών για επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας και στην κατάρτιση στα νέα όπλα, τα οποία θα προμηθεύσουν οι ΗΠΑ την Τουρκία για το σκοπό αυτόν. Πρόκειται για μία πλήρης επιβεβαίωση πώς οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους ισλαμιστές στη Συρία για την ανατροπή του Προέδρου της χώρας. Τώρα το κάνουν και επίσημα.

Φαίνεται λοιπόν πώς η Ουάσιγκτον υποκύπτει στις τουρκικές πιέσεις για «εισβολή» στη Συρία έστω και βάζοντας μπροστά τους ισλαμιστές-τζιχαντιστές, αντί της δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στα σύνορα των δύο χωρών.

Μάλιστα πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η αποπομπή του υπουργού Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ συνδέεται με το θέμα της Συρίας και την αδυναμία σε στρατιωτικό-επιχειρησιακό επίπεδο να επιτευχθεί η ανατροπή του Άσαντ μέσω του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», τον οποίο οι ΗΠΑ δήθεν στηρίζουν για να χτυπήσουν και το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ρωσία πάντως περιμένει στη… γωνία. Εξετάζει προσεκτικά τις κινήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας και δηλώνει αποφασισμένη να στηρίξει το νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας, που δεν είναι άλλος από τον Άσαντ. Έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Άγκυρα, ενώ όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας της χώρας αναμένονται την άνοιξη Ρωσοκινεζικά ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο.

Ήδη, η Μόσχα έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες την παρουσία της στη Μεσόγειο και αυτό έχει να κάνει τόσο με τη Συρία όσο και με την Κύπρο, ενώ έχει έρθει και σε στρατηγική συμμαχία με την Αίγυπτο. Πληροφορίες δε από τη Ρωσία αναφέρουν πώς γίνονται κάποιες κινήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποστολή όλων των τμημάτων των S-300 και να ενεργοποιηθούν στη Συρία (αν δεν έχει ήδη γίνει).

Όλα δείχνουν λοιπόν ανάφλεξη στο μέτωπο της Συρίας και αυτό με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://olympospress.blogspot.gr