Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Φλόριντα: Με φυλάκιση απειλείται 90χρονος γιατί τάιζε αστέγους!!!

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ένας ενενηντατετράχρονος γιατί έδινε φαγητό σε άπορους, εξαιτίας ενός νόμου στη Φλόριντα που απαγορεύει το μοίρασμα φαγητού σε δημόσιους χώρους και ορίζει παράνομους τους αστέγους.

Ο Άρνολντ Άμποτ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και εξήντα ημερών καθώς και πρόστιμο $500 επειδή τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί να μοιράζει φαγητό σε άστεγους ανθρώπους σε πάρκο την Κυριακή.

Συγκεκριμένα , συνελήφθη και κατηγορήθηκε μαζί με δύο ιερείς, στο πάρκο έξω από την Εκκλησία της περιοχής, η οποία προετοίμαζε εκατοντάδες γεύματα στην κουζίνα της, και τα μοίραζε σε άστεγους, κατά τη διάρκεια της σύλληψης οι παρευρισκόμενοι φώναζαν στους αστυνομικούς "ντροπή σας".

Ο Άμποτ δήλωσε ότι «ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε και φώναξε "κάτω το πιάτο αυτή τη στιγμή, σαν να κρατούσα όπλο".

Και πρόσθεσε: "αυτοί είναι φτωχότεροι των φτωχών, δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν μια στέγη πάνω από τα κεφάλια τους, πώς μπορείς να τους διώξεις?

Το 1999, ο Άρνολντ Άμποτ είχε μηνύσει την πόλη του Fort Lauderdale γιατί είχε απαγορευθεί η σίτιση αστέγων στην παραλία, τότε το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος ήταν εναντίον του Συντάγματος και τον είχε δικαιώσει.

Ο ισχύων νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα ορίζει παράνομους τους άστεγους αλλά και τους πολίτες και τις οργανώσεις που τους προσφέρουν συσσίτια.

http://kataggeilte.blogspot.com