Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

«Νεκρή» ξύπνησε στο ψυγείο του νεκροτομείου-"Δεν καταλαβαίνω πως έγινε" δηλώνει η γιατρός (τι έχεις να πεις άθεε γι' αυτό;)

Στην Πολωνία

«Νεκρή» ξύπνησε στο ψυγείο του νεκροτομείου
Παρά λίγο γλίτωσε την κηδεία μια Πολωνή γιαγιά, που ξύπνησε στο νεκροτομείο, ύστερα από 11 ώρες... «θανάτου»  
Πολωνία

Τη θεώρησαν νεκρή και την έστειλαν στο νεκροτομείο για τα περαιτέρω. Όμως, 11 ώρες αργότερα η δήθεν νεκρή ηλικιωμένη ξύπνησε...


Συνέβη στην Πολωνία, με πρωταγωνίστρια μια γιαγιά 91 ετών, που βρέθηκε στο... ψυγείο  πριν την ώρα της.


Οι υπάλληλοι του νεκροτομείου θα θυμούνται για χρόνια τον τρόμο που ένιωσαν όταν είδαν το μαύρο σάκο με το υποτιθέμενο πτώμα να κουνιέται.


Η ίδια η γιαγιά πάντως, δεν κατάλαβε και πολλά αφού πάσχει από προχωρημένη άνοια. Το μόνο που ζήτησε όταν γύρισε στο σπίτι της, ήταν ένα ζεστό τσάι, αφού είχε ξεπαγιάσει τόσες ώρες στο ψυγείο. 


Η γιατρός που είχε υπογράψει το πιστοποιητικό «θανάτου» δηλώνει σοκαρισμένη:

«Δεν καταλαβαίνω τι συνέβη.

Η καρδιά της δεν χτυπούσε, δεν ανέπνεε. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν νεκρή»
είπε.  .


Την υπόθεση ερευνά η τοπική αστυνομία. 


http://news.in.gr