Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Το άγριο αφρικανικό κρέας μεταδίδει τον Έμπολα...(τι λες; θα πας κι απόψε για μια «έθνικ μπριζόλα πιθήκου»;)





Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος



Το έθνικ, γενικά, σαν φιλοσοφία πάει πολύ καλά στο Βορρά.

Το ίδιο και στη χώρα μας. Την Ελλάδα.

Έθνικ είναι η άλλη λέξη για την έννοια «πολυπολιτισμός».

Μέρος του έθνικ είναι η κουζίνα.

Δεν πας βεβαίως σε ένα αφρικάνικο εστιατόριο για να φας ελληνική χωριάτικη σαλάτα.

Πας προδιαθετειμένος για να φας κάτι από την δική τους «τοπική κουζίνα».

Η προσωπική σου εντρύφηση στο «τι και πως τρώγεται» εναλάσσεται με το «τι έχετε να μας προτείνετε»;

«Τι θα λέγατε για «νυχτερίδα καπνιστή»;

Ή «μπούτι γορίλλα μισοψημένο σε μπανανόφυλα συνοδευόμενο από πουτίγγα αίματος αρουραίου και καυτερή σως ανακατεμένη με ψιλοκομμένα και βρασμένα στον ατμό εντόσθια σαύρας»....

Πως σας φάνηκε το μενού;

Κάποιοι αηδιάσατε, είναι σίγουρο.

Αυτούς τους βγάζουμε εκτός...

Μας ενδιαφέρουν αυτοί που «τους μπήκαν ιδέες γι’ απόψε» και ήδη "γλύφονται"...που "φτιάχνονται" να κάνουν το ίδιο που έκαναν και χτες...και προχτές...και θα κάνουν και αύριο (σφυρώντας κλέφτικα)...

Αυτοί που συντηρούν όλο αυτό το «κύκλωμα»...

Ναι, ξέρω...

«Οποιοδήποτε κρέας, ακόμη και του πιο μολυσμένου ποντικού, αν ψηθεί αρκετά και σε υψηλή θερμοκρασία, δεν επιβιώνει μέσα του ή πάνω του κανένας μολυσματικός παράγοντας»....

Ναι, σωστά...ΑΝ...

Το θέμα είναι πως δεν έχουν μόνον οι Γάλλοι την εγκληματικά ανθυγιεινή συνήθεια της μισοψημένης μπριζόλας...

Παραδοσιακό φιλέτο γορίλα, στο αίμα του...Εκεί που η αιματολάγνα κουζίνα της ζούγκλας συναντά την "υψηλή ευρωπαϊκή κουζίνα του αίματος"...Πόσα μικρόβια άραγε έχουν επιβιώσει εκεί μέσα;
Δυστυχώς, είναι πολύ διαδεδομένη η «κουζίνα vampire»... πάνε κι έρχονται τα  μισοματωμένα μπιφτέκια, συκώτια, οσομπούκο, πουλερικά, κλπ

Και να μην ξεχνάμε πόσο πολύ βοήθησε στην εξοικείωση και στη διάδοση αυτής της (τροποντινά) «ωμοφαγίας/αιματοφαγίας» και η «φιλοσοφία σούσι».....

Άρα, άστο...τα Βασίλεια των Βακτηρίων μέσα σε τόσο αίμα είναι ανέπαφα...

Επίσης, μέχρι να ψηθεί το εξωτικό σου «μπούτι αφρικανικού γύπα», διασπείρει μικρόβια παντού σε όλη την διαδρομή μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου και στο τραπέζι σου...

Και βεβαίως στον πάγκο του έθνικ εστιατορίου που θα πας, στα εργαλεία, στα πιάτα, στον μάγειρα, στο προσωπικό, ΠΑΝΤΟΥ....θα την γλιτώσεις εσύ μήπως;

Κι εσύ ύστερα θα το διασπείρεις κι αλλού...στον περίγυρό σου...

Άκουσε μήπως κανείς να εντάθηκαν οι έλεγχοι σ’ αυτή την «έθνικ πραγματικότητα»;

Στα υπόγεια – και όχι μόνον – της (όποιας) «έθνικ Ευριπίδου»;


Στα μυριάδες έθνικ εστιατόρια;

Πως πάνε οι έλεγχοι της «εξωτικής τροφής» όλων αυτών των εξωτικών φυλών;

Θέλετε να πάρετε μια ιδέα περί "διατροφικής κουλτούρας" σε συνδυασμό με την "κουλτούρα υγιεινής";

Κάντε μια βόλτα στην Αθήνα και κοιτάξτε ψηλά, στα μπαλκόνια, κυρίως των «ακάλυπτων» σε μεγάλα μπλοκ πολυκατοικιών.

Θα δείτε να «στεγνώνουν» (να λιάζουν) έτσι πρόχειρα ότι είδους κρέατος (ή ψαριού) θέλει ο καθένας. Μέχρι να στεγνώσει. Και να το καταναλώσουν.

Εσείς θα το τρώγατε αυτό;

Πως θα νοιώθατε αν ξέρατε ότι ο γείτονάς σας το έκανε στην βεράντα του αυτό και οι μύγες πήγαιναν πρώτα πάνω σ’ αυτό το κομμάτι κρέατος και μετά πάνω στο παιδί σας;

Ένα κλασσικό έθνικ αφρικανικό πιάτο "νυχτερίδας"

Αυτά, γενικά, περί «πρωτόγονων διατροφικών συνηθειών».

Όσον αφορά στο (πάσης φύσεως) εμπόριο άγριου εξωτικού κρέατος ανθεί – δεκαετίες τώρα – στην Ευρώπη.

Ναι, και στην Ελλάδα.

Στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια – ΟΚ, στα πολύ οργανωμένα – βρίσκουν οι Αρχές και κατάσχουν εκατοντάδες τόνους παράνομα εισαχθέντος κρέατος κάθε χρόνο.

Δυστυχώς, δεν διαθέτουν όλα τα αεροδρόμια σκύλο ανιχνευτή παράνομου κρέατος.

Ναι, τόσο απλό είναι.

Ένας απλός εκπαιδευμένος σκύλος αρκεί.

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ ασχολήθηκε επανειλημμένα, χρόνια τώρα, με το θέμα.

Κι αν βγήκαν εγκύκλιοι και τι έγινε;

Όλοι αυτοί οι «εξωτικοί μετανάστες» κουβαλάνε μαζί τους και τις διατροφικές τους συνήθειες.

Έμαθαν να λατρεύουν το κρέας ποντικιών και νυχτερίδων και δεν έχουν σκοπό να το ξεχάσουν εδώ.

Άλλο ένα έθνικ πιάτο...ποντίκια στη σχάρα...

Πόσω μάλλον που τα ποντίκια είναι τζάμπα ένα γύρο στους υπονόμους.

Το ίδιο και οι νυχτερίδες, οι αράχνες, τα έντομα, οι σαύρες, τα φίδια, οι γάτες, οι σκύλοι, γενικώς τα κατοικίδια.

Τώρα, θα πει κανείς, «και τι σημαίνει αυτό»;

Δηλαδή, αν κάποιοι έμαθαν στα μέρη τους να τρώνε άνθρωπο, αυτό σημαίνει πως το ίδιο κάνουν κι εδώ;

Ξεφεύγει από το θέμα μας αυτό αλλά θεωρητικά στέκει σαν σκέψη.

Επίσης, στην Ηγουμενίτσα «κάτι συνέλαβαν» οι Αρχές πριν κανα δυό χρόνια...και «τό’ θαψαν» οι φιλοπολυέθνικ κυβερνήσεις.

Στοπ εδώ όμως αυτή η παρένθεση...θα το ανοίξουμε σε άλλο σημείωμα...

Στο «άγριο κρέας» λοιπόν πάλι.

Μαϊμούδες και γορίλες και άλλα εξωτικά αφρικάνικα ζώα δεν υπάρχουν εδώ.

Ποιός τους σταματάει όμως να παραλαμβάνουν με χίλιους δυό ευφάνταστους τρόπους απ’ έξω «τμήματά» τους;

Μπουτάκια, φτερούγες, μυαλά, παϊδάκια, ουρές, σπλάχνα, αίμα....

Η Europol και η Interpol έχουν μια τεράστια βάση δεδομένων, δεκαετίες τώρα, από τους πιο παράξενους τρόπους απόπειρας να εισάγουν αφρικανικό κρέας με τις αποσκευές τους.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι το εμπόριο εξωτικών ζώων άλλωστε ανθεί.

Ένα ερπετό ή έναν πήθικο δεν το αγοράζει κάποιος μόνον για «ζώο συντροφιάς». Αλλά και για «την κουζίνα».

Ποιός τους ελέγχει;

Όπως και όλους αυτούς τους διπλωματικούς σάκκους των αφρικανικών πρεσβειών, μπορεί να τους ελέγξει κανείς;

Μέγα μέρος της διασποράς ασθενειών στην Αφρική – μαζί κι ο Έμπολα – συντελέσθηκε και συντελείται μέσω της κατανάλωσης άγριων ζώων.

Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν περί ελέγχων στα σύνορα.

Δεν αρκεί να ελέγχεις τους ίδιους τους ανθρώπους....τους μετανάστες...παράνομους και μη...

Πρέπει να ελέγχεις και τα δίκτυα εισόδου της «εξωτικής τροφής» τους...

Τόνοι μολυσμένου αίματος-κρέατος εισάγονται με χίλιους δυό τρόπους στην ΕΕ (δική της η «επίσημη διαπίστωση» ως πόρισμα πολλών ερευνών).

Μαζί και στην Ελλάδα.

Είμαστε η Πύλη, το ξεχάσαμε;

Και μάλιστα η πιο ξεχαρβαλωμένη....





Γιώργος Ανεστόπουλος

Βίντεο - ντοκυμαντέρ: σχέση κρέατος θηραμάτων με την διασπορά του Έμπολα στην Αφρική




Κυνήγι, τεμαχισμός, ψήσιμο και..."κατανάλωση νυχτερίδας"...(και Έμπολα μαζί)...