Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Αυτό θα είναι το μέλλον στα τρόφιμα; - Ολλανδική εταιρεία προωθεί έντομα προς βρώση!

Κάνοντας μία επιτόπια έρευνα, το βρετανικό δίκτυο BBC έστειλε την ανταποκρίτριά του, Άννα Χόλγκαν, στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας , η οποία επισκέφτηκε ένα από τα καταστήματα σούπερ μάρκετ της εταιρείας «Jumbo» για να δει από κοντά τα νέα προϊόντα που προκαλούν - αν μη τι άλλο! τον ουρανίσκο των καταναλωτών. 
  
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η ολλανδική εταιρεία σούπερ μάρκετ Jumbo θέλει να δώσει μία εναλλακτική πρόταση στους καταναλωτές που επιθυμούν να αποφύγουν το κρέας ή το ψάρι. 

«Με τα νέα αυτά προϊόντα προσφέρουμε στους καταναλωτές μία υγιή εναλλακτική πρόταση πέραν της κατανάλωσης κρέατος ή ψαριού. Επιπλέον, μπορούμε να κάνουμε κάτι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σχετικά με τα  διατροφικά αποθέματα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ. 
Το 2010, ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Ολλανδίας , Γκέρντα Βέρμπουνγκ, έφαγε on camera, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δημοσιογράφων, ένα σάντουιτς από έντομα και, όπως είχε δηλώσει τότε, η γεύση του ήταν υπέροχη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) προωθεί τα τελευταία χρόνια την κατανάλωση των βρώσιμων εντόμων με στόχο να μην εξαντληθούν τα παγκόσμια διατροφικά αποθέματα. 
O FAO ενθαρρύνει το καταναλωτικό κοινό να βάλει στο πιάτο του τροφές, όπως σκαθάρια, κάμπιες, ακρίδες, ταραντούλες και μυρμήγκια.
«Όχι μόνο τα έντομα μπορούν να ταΐσουν τον πλανήτη, αλλά μπορούν να απογειώσουν τη γεύση στην κουζίνα μας», υποστηρίζουν αξιωματούχοι του FAO, επισημαίνοντας ότι, υπάρχουν περίπου 1.500 είδη βρώσιμων εντόμων σε όλο τον κόσμο.