Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Με τόσες κατάρες, απειλές και βρισίδι πως κατορθώνουν και αντέχουν οι Καθεστωτικοί Πολιτικοί εγκληματίες και συνεχίζουν απτόητοι το φονικό τους έργο;Η απάντηση βρίσκεται στην Ζωολογία, την Ορνιθολογία και τη Μικροβιολογία...(πρόκειται περί "ειδικών οργανισμών" που συγγενεύουν με συγκεκριμένα είδη...διαβάστε και θα...καταλάβετε)

Γερό στομάχι

Πώς οι γύπες αντέχουν το μολυσματικό γεύμα τους


Ουάσινγκτον

Γευματίζουν με τα δώρα του θανάτου, βυθίζοντας τα ράμφη τους σε σάπιες σάρκες που θα αρρώσταιναν οποιοδήποτε άλλο ζώο.

Πώς αντέχουν οι γύπες το μακάβριο και επικίνδυνο γεύμα τους;

Τα ιπτάμενα πτωματοφάγα έχουν ασυνήθιστο πεπτικό σύστημα, αναφέρει διεθνής ομάδα ορνιθολόγων και μικροβιολόγων.

Η μελέτη σε δύο γύπες του Νέου Κόσμου δείχνει ότι τα πτηνά έχουν ιδιαίτερα όξινο στομάχι και έντερα που φιλοξενούν δύο επικίνδυνες ομάδες βακτηρίων.

Το διπλό αυτό χτύπημα εξουδετερώνει τους περισσότερους από τους παθογόνους οργανισμούς που κρύβονται στη σάπια σάρκα και θα μπορούσαν να βλάψουν τα δύο πτηνά της Βορείου Αμερικής, τους γύπες Coragyps atratus και Cathartes aura.

«Ο γαστρεντερικός σωλήνας των γυπών είναι εχθρικό περιβάλλον» λέει στο Reuters ο μικροβιολόγος Λαρς Χέστμπεργκ Χάνσεν του Πανεπιστημίου του Άαρχους στη Δανία, μέλος της ερευνητικής ομάδας που υπογράφει τη δημοσίευση στο Nature Communications.

«Οι γύπες αυτοί τρέφονται με οποιοδήποτε νεκρό σπονδυλωτό ζώο -θηλαστικά, πτηνά, φίδια, ψάρια. Προτιμούν οργανισμούς που πέθαναν πρόσφατα αντί για εντελώς σάπια κουφάρια. Για παράδειγμα, τα ελάφια που σκοτώθηκαν στον αυτοκινητόδρομο μια μέρα νωρίτερα είναι ιδανικά» αναφέρει ο Γκάρι Γκρέιβς, ορνιθολόγος στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ιδρύματος Smithsonian στην Ουάσινγκτον.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη μικροχλωρίδα του εντέρου 50 πτηνών και από τα δύο είδη. Τα πλέον πολυπληθή μικρόβια ανήκαν στα γένη Clostridia και Fusobacteria, άκρως παθογόνα για άλλους οργανισμούς. Τα Clostridia, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει γάγγραινα και τέτανο.

Επιπλέον, τα οξέα του στομάχου διαπιστώθηκε ότι είναι ασυνήθιστα ισχυρά, ικανά να εξουδετερώσουν τους περισσότερους μικροοργανισμούς.

«Η μεγάλη πλειονότητα των μικροβίων που καταπίνουν τα όρνεα δεν επιζούν σε αυτές τις συνθήκες» λέει ο Μίκαελ Ρόγκενμπουκ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, επίσης μέλος της ομάδας.

Ο γύπας Cathartes aura, το μεγαλύτερο από τα δύο είδη, με άνοιγμα φτερών μέχρι 1,85 μέτρα, έχει μαύρο φτέρωμα και γυμνό κεφάλι με κόκκινο δέρμα. Απαντάται σε μεγάλο μέρος της Βορείου Αμερικής.

Το δεύτερο είδος, Coragyps atratus νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει κι αυτό μαύρο φτέρωμα και γυμνό, γκρίζο κεφάλι.

Η εμφανισιακή ομοιότητα με το ευρωπαϊκό όρνεο ή άλλους γύπες της Ευρώπης οφείλεται όχι σε εξελικτική συγγένεια αλλά στη λεγόμενη συγκλίνουσα εξέλιξη, δηλαδή την εμφάνιση παρόμοιων χαρακτηριστικών σε μη συγγενικά είδη που ακολουθούν παρόμοιο τρόπο ζωής.http://news.in.gr/