Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Παραγωγή τσίπουρου (Χιώτικη "Σούμα") από απόσταξη σύκων


Κάθε φρούτο, κάθε τι γλυκό (πχ μέλι) μπορεί να "ζυμωθεί", να αποσταχθεί και να παράγει "τσίπουρο"...
Ένα δείγμα ακόμη αυτής της διαδικασίας είναι το παρακάτω βίντεο γύρω από την παραγωγή τσίπουρου από σύκα...

http://www.fryktories.net/

σχετικά:

Το αλκοόλ ευνοεί τη μνήμη (καλόοο - tips Γ.Α: VIDEO πως να φτιάξετε έναν κουβά - 20 κιλά - τζάμπα βότκα (φυλακής) στο σπίτι μόνοι σας με απλά πάμφθηνα υλικά!


Πως θα φτιάξεις τη δική σου Ρακή στη χύτρα ταχύτητας...Πως κάνεις το δικό σου αποστακτήριο...(ακόμη ίσως) μπορείς...(τώρα, το "τι θα αποστάζεις" εκεί μέσα κι αν εκτός από τσίπουρο θα βγάζεις και κανα "άλλο υλικό" τις δύσκολες μέρες, είναι άλλο θέμα...