«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Νέα Υόρκη: Ο αριθμός των αρουραίων ξεπέρασε τον πληθυσμό των ανθρώπων... (tips:βίντεο με το πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε Νότο και Ασία...τρώγοντας - η εκδοχή του surviving) - γιγάντιοι αρουραίοι εξαπλώνονται στον πλανήτη;)
(Επιμέλεια συνδυασμού κειμένων-σχολίων-βίντεο Γ. Ανεστόπουλος: πρώτα παρατίθενται δύο διαφορετικά άρθρα - ένα πιο "στο κόκκινο" κι ένα πιο "ήπιο" ως προς το "πρόβλημα" της αύξησης των τρωκτικών σε μια κλασική υπερ-μεγαλούπολη της Δύσης/Βορρά: τη Ν. Υόρκη.

Κατόπιν, ακολουθούν μερικά βίντεο πάνω στο "πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα" σε Νότο και Ασία.

Απλό: ως θεόσταλτη τροφή στα δύσκολα....την ώρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης...τότε που οι πεινασμένες μάζες τρώνε ότι βρεθεί μπροστά τους...σκυλιά, γάτες, τρωκτικά...τα πάντα...

Γιατί άραγε στην Αθήνα και τις Ελληνικές πόλεις δεν υφίσταται (πλέον) αυτό το πρόβλημα;Αφού πριν δυό τρία χρόνια έβγαιναν στην δημοσιότητα διάφορα τέτοια "ανησυχητικά"...για διάφορες πόλεις της χώρας...

Τι έγινε ξαφνικά και δεν ξανακούστηκε τίποτα;Έπαψε να υφίσταται το πρόβλημα;Πως κι αυτό;Τόσο καλή "αντιτρωκτική πολιτική" από το στριμωγμένο οικονομικά/δημοσιονομικά Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση;...

Μάλλον όχι..."κάποιος λοιπόν τα καταναλώνει τα ποντίκια"...ανακυκλώνοντας και όλες τις αρρώστειες τους...

Ποιός άραγε;

Διαβάστε τα κείμενα, δείτε τα βίντεο και...ανησυχείστε ελεύθερα...

Πόσο μακριά είναι άραγε μια "επιδημία οφειλόμενη στα τρωκτικά";


Είτε λόγω των ανεξέλεγκτων αστικών πληθυσμών τους (όπως στη Ν. Υόρκη)  κι εξ' αιτίας της μη αντιμετώπισής τους ένεκα της "οικονομικής κρίσης"


είτε λόγω της "ανεξέλεγκτης κατανάλωσής" τους - πέραν κάθε κανόνα υγείας - είτε από τους - εξίσου ανεξέλεγκτους - πληθυσμούς εξαθλιωμένων παράνομων μεταναστών είτε από εξίσου - πλέον - εξαθλιωμένους Έλληνες συμπολίτες μας...)


Ως "κερασάκι" δείτε στο τέλος κάποιες αναφορές στην εξάπλωση "γιγάντιων αρουραίων" σε διάφορες περιοχές του πλανήτη...από το Λονδίνο ως την Κίνα...

.......................................

1ο Κείμενο - Πρώτο Θέμα

Mίνα Αγγελίνη


14/10/2014

Κατά 10% αυξήθηκε ο αριθμός των τρωκτικών που κυκλοφορούν στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου», σε διάστημα ενός έτους

Εκτός ελέγχου είναι πλέον ο πληθυσμός των αρουραίων στη Νέα Υόρκη.

Οι αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς, σύμφωνα με σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο αριθμός των τρωκτικών που κυκλοφορούν ανενόχλητα στους δρόμους του "Μεγάλου Μήλου", έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 10% μέσα σε διάστημα ενός έτους (από το 2012 έως το 2013).

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Telegraph", το 2013, οι Αμερικανοί που παραπονέθηκαν για τους αρουραίους υπολογίζονται σε 24.586. Το 2012, ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 22.300.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα παράπονα των Αμερικανών, οι αμερικανικές αρχές υπολογίζουν ότι ο πληθυσμός των τρωκτικών υπολογίζεται σε εκατομμύρια και μάλιστα ξεπερνά τον ανθρώπινο πληθυσμό της Νέας Υόρκης που φθάνει τα 8 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες Νεοϋορκέζων, οι αρουραίοι κάνουν βόλτες σε μουσεία κι εστιατόρια της Νέας Υόρκης, ακόμα και το πρωί.

Οι αρχές έχουν παραδεχτεί το πρόβλημα επισημαίνοντας πως είναι έντονο στην περιοχή του Κάτω Μανχάταν.

Αν και σε διάφορα κτίρια έχουν τοποθετηθεί ποντικοπαγίδες, το πρόβλημα παραμένει με τους φιλόζωους να διαμαρτύρονται στην PETA, την οργάνωση που αγωνίζεται για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων. Εκείνη πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους απαλλαγής από τα μικρά, ενοχλητικά τετράποδα.

Ο επιθεωρητής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι τοποθέτησε παγίδες που προσφέρουν πιο γρήγορο μεν αλλά λιγότερο βασανιστικό θάνατο για τα ποντίκια, από εκείνες με την κόλλα που αρχικώς είχε επιλέξει. Παγίδες με ελατήριο που σκοτώνουν άμεσα τα ποντίκια που πιάνονται σε αυτές έχουν φέρει αποτελέσματα, ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία, επισημαίνοντας ότι η έντονη παρουσία των αρουραίων στους δρόμους της Νέας Υόρκης ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων καθώς είναι φορείς σοβαρών ασθενειών. http://www.protothema.gr/


................................ 


2ο Κείμενο In.Gr

06/11/2014

Αφανείς συμπολίτες


Ένας αρουραίος για κάθε τέσσερις Νεοϋορκέζους


Ένας αρουραίος για κάθε τέσσερις Νεοϋορκέζους
Αρουραίος ξετρυπώνει δίπλα σε στάση του μετρό στο Μπρούκλιν 
Νέα Υόρκη

Ο αστικός μύθος θέλει τη Νέα Υόρκη να φιλοξενεί ίσους πληθυσμούς ανθρώπων και τρωκτικών. Φαίνεται όμως ότι οι Νεοϋορκέζοι υπερβάλλουν.

Η πρώτη στατιστική ανάλυση για το φλέγον ζήτημα εκτιμά τον πληθυσμό των αρουραίων στα 2 εκατομμύρια. Δεδομένου ότι η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης έχει πληθυσμό οκτώ περίπου εκατομμυρίων, αυτό θα σήμαινε ότι ένα τρωκτικό αντιστοιχεί σε τέσσερις κατοίκους.

Η ανάλυση, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε σε διαγωνισμό συγγραφής για στατιστικούς, εξέτασε τις αναφορές για εμφάνιση αρουραίων στη Νέα Υόρκη, και υπολογίζει ότι σε ολόκληρη την πόλη πρέπει να υπάρχουν 40.500 σημεία όπου ζουν τρωκτικά.

Υποθέτοντας ότι μια τυπική αποικία αρουραίων μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 50 άτομα, και ότι κάθε «μολυσμένο» σημείο φιλοξενεί μια πλήρη αποικία, ο συντάκτης της μελέτης δίνει μια «εξαιρετικά γενναιόδωρη εκτίμηση» για δύο εκατομμύρια άτομα.

«Παρόλο που ο πληθυσμός των αρουραίων παραμένει σημαντικό πρόβλημα στη Νέα Υόρκη, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις που υποστηρίζουν τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων» γράφει ο Τζόναθαν Άουερμπαχ, νικητής του διαγωνισμού YSS/Significance Young Statisticians Writing Competition.

«Σε προβλήματα όπως αυτό, τα δεδομένα που διαθέτουν οι αρχές της πόλης είναι ανεκτίμητα για τη διάψευση φημών, την εκτίμηση των αναγκών της κοινότητας και την αύξηση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» επισημαίνει.


http://news.in.gr/ 

................ 

3ον: Βίντεο


Ξεκινώντας με "το μαλακό". Πως φαίνονται τα "ποντίκια στα κάρβουνα"
Και τώρα τα "πιο σκληρά". Βιετνάμ. Εστιατόρια δρόμου.Κλουβιά με ποντίκια.Ο πελάτης "διαλέγει", πληρώνει, το πιάνουν επιτόπου, το σφάζουν, το καθαρίζουν (σε ένα "πανβρώμικο υπαίθριο σκουπιδότοπο") το ακριβοπληρώνει και μπαίνει στο εστιατόριο να το το ψήσουν και να το φάει. Πάρτε βαθιές ανάσες γι' αυτά που θα δείτε. Κι έχετε και μια λεκάνη δίπλα καλού κακού. Να θυμάστε όμως πως αυτό συμβαίνει ΚΑΙ δίπλα σας πλέον...όσο για τα "υπολείμματα" (του "καθαρισμού" των ποντικιών) που θα δείτε στο βίντεο, αναρωτηθείτε "που τα πετάνε ΕΔΩ οι διπλανοί σας"...οι γείτονές σας...αυτοί που στις χώρες τους έμαθαν πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να καταναλώνει κανείς αυτά τα αρρωστημένα πλάσματα των υπονόμων...


Εδώ θα δείτε πως και με πόση επιμέλεια (και εξοικείωση) οι πρωταγωνιστές του βίντεο καθαρίζουν τα ποντίκια και τα μετατρέπουν σε "παϊδάκια"...μέσα σε ένα βρωμερό υπαίθριο μέρος πάλι γεμάτο ακαθαρσίες, αίματα και..."κουζινικά"...επίσης, παρατηρείστε και κάτι ακόμη στο τέλος του βίντεο...αφήνουν τις "κότες" τους να φάνε τα υπολείμματα από το καθάρισμα των ποντικών!(και να προχωρήσετε γρήγορα το βίντεο, δεν χάνετε κάτι το ιδιαίτερο ενδιάμεσα). Μετά αναρωτιόμαστε γιατί όλες οι καινούριες βαριές λοιμώδεις νόσοι έρχονται από τέτοιες περιοχές;Σκεφτείτε τώρα πως ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ την "κατά της δημόσιας υγείας κουλτούρα" μεταφέρουν κι εδώ όλα αυτά τα ανεξέλεγκτα σμήνη λαθροεισβολέων...

Υπάρχουν και χειρότερα στον τρόπο κατανάλωσης των ποντικών...όπως το παρακάτω...κουράγιο...και θυμηθείτε πως δυστυχώς, στους λαθροεισβολείς μας κυριαρχούν οι παρακάτω...που το τρώνε με καψαλισμένο το δέρμα, μισοψημένο και ...με τα εντόσθια...

Και κάτι από Αφρική...ναι, από εκεί που με παρόμοιο τρόπο (κατανάλωση νυχτερίδων) πυροδοτήθηκε όλη αυτή η έξαρση του Έμπολα...με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ αυτοί πλέον...
Μπαγκλαντές...όπως λέγαμε και πριν...ούτε καν καθάρισμα....όπως είναι με το δέρμα, τα εντόσθιά του, τα περιττώματα...ότι κάνουν εκεί, στη χώρα τους, μήπως δεν το κάνουν κι εδώ;
                                              και, τελευταία η "εκδοχή του surviving"....................

4. Αρουραίοι γίγαντες σε όλο τον πλανήτη
Νέο είδος αρουραίων γίγας εξαπλώνεται στον πλανήτη
30 Ιουνίου 2014

Βρετανοί ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια άγνωστη μέχρι σήμερα αλλά ταχέως εξελισσόμενη απειλή για τον άνθρωπο, τις καλλιέργειες και τα τοπικά οικοσυστήματα του πλανήτη.

Όπως υποστηρίζουν γεννιούνται με τρελούς ρυθμούς μεγάλου μεγέθους αρουραίοι οι οποίοι έχουν μεταλλαχθεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτικοί στα δηλητήρια που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος εναντίον τους.

Συγκεκριμένα ειδικοί του Πανεπιστημίου Χάντερσφιλντ έκαναν έρευνες σε 17 κομητείες της Βρετανίας και ανακάλυψαν ότι έχει αυξηθεί πολύ ο πληθυσμός μιας νέας γενιάς αρουραίων.Το μήκος αυτών των αρουραίων, ξεπερνάει το μισό μέτρο και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στα συμβατικά δηλητήρια που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος εναντίον τους.

Επιπλέον αυτή η νέα σούπερ γενιά αρουραίων αναπαράγεται σύμφωνα με τους ερευνητές με πραγματικά φρενήρη ρυθμό.Όπως εκτιμούν το 2015 ο αριθμός των σούπερ αρουραίων στη Βρετανία θα είναι διπλάσιος από εκείνον των κατοίκων της.Οι ειδικοί κάνουν έκκληση στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές για να εγκρίνουν τη χρήση νέων ισχυρών δηλητηρίων που να εξοντώνουν τους σούπερ αρουραίους πριν το πρόβλημα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.


................................................

Βρέθηκε αρουραίος – γίγας! Ζυγίζει 10 κιλά! (εικόνες)

3. Δεκεμβρίου, 2015 

Ένας γιγαντιαίος αρουραίος, ο οποίος ζυγίζει 10 κιλά και έχει μήκος 1 μέτρο, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιατρικής «Wenzhou» της Κίνας.

Το μήκος των μπροστινών δοντιών του αρουραίου ήταν όσο ενός ανθρώπινου αντίχειρα! Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου κατάφεραν να τον πιάσουν με ένα δίχτυ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ένας γενετικά τροποποιημένος αρουραίος.