Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων, μέσω της Google, για το 2014 [λίστα]


Οι μηχανές αναζήτησης της Google πήραν και φέτος «φωτιά», καθώς η ειδησεογραφία όχι μόνο δεν έλειψε, αλλά σε κάποιες περιόδους έγινε και πολύ έντονη. Από δραματικές ειδήσεις, ξαφνικούς θανάτους, πολέμους, έως αθλητικά γεγονότα και φιγούρες του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Στην κορυφή των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων στην Ελλάδα για το 2014 τοποθετείται ο τύμβος της Αμφίπολης, ακολουθώντας την ιδιαίτερα εκτεταμένη δημοσιότητα που εξακολουθητικά λάμβανε το θέμα των σταδιακών αποκαλύψεων των ανασκαφών τους τελευταίους μήνες.


    1. Αμφίπολη
    2. Εκλογές 2014
    3. NERIT
    4. Eurovision 2014
    5. Πού ψηφίζω
    6. Βάσεις 2014
    7. Mundial 2014
    8. ypes
    9. iPhone 6
    10. Αποτελέσματα εκλογών

Στην κορυφή των παγκόσμιων αναζητήσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google, ήταν ο αδόκητος θάνατος του ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς, για να ακολουθήσει στη δεύτερη θέση το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και στην τρίτη η εξάπλωση του Έμπολα.

Αναλυτικά η 10άδα έχει ως εξής:

    1. Ρόμπιν Γουίλιαμς
    2. Παγκόσμιο Κύπελλο
    3. Έμπολα
    4. Malaysia Airlines
    5. Ice Bucket Challenge
    6. Flappy Bird
    7. Κοντσίτα Βουρστ
    8. ISIS
    9. Frozen
    10. Χειμερινοί αγώνες στο Σότσι

Στην κατηγορία των προσώπων, την πρώτη θέση στις αναζητήσεις μέσα στο 2014 κατέλαβε η Τζένιφερ Λόρενς, για να ακολουθήσουν η Κιμ Καρντάσιαν και η Ζιλί Γκαγιέ. Στα παγκόσμια νέα, την πρώτη θέση έλαβε η είδηση για τον Έμπολα, στη δεύτερη η εξάπλωση των τζιχαντιστών και στην τρίτη τα αεροπορικά δυστυχήματα της Malaysia Airlines.


iefimerida.gr